Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Квартири, автомобілі, меблі, техніка — в одному місці за вигідними цінами

У Львові та Дрогобичі відкрилися Центри надання аукціонних послуг.

У Центрах вам допоможуть купити майно з аукціонів Фонду гарантування, Фонду державного майна, Державних підприємств, а в найближчому майбутньому — і ДП СЕТАМ.

Завтра, 4 квітня, Львівський державний ювелірний завод проведе розпродаж власного автопарку. Вперше — на електронних торгах в системі Prozorro.Продажі. Це безпрецедентна подія для Львова, адже наше місто — перше в Україні приєдналося до відкритих аукціонів у рамках пілотного проекту Prozorro.Sale. Це означає, що органи держаної влади, місцевого самоврядування, державні підприємства отримали доступ до чесних, публічних електронних аукціонів.

Транспорт та технічні засоби, виставлені на електронні торги Львівським Державним Ювелірним Заводом
Транспорт та технічні засоби, виставлені на електронні торги Львівським Державним Ювелірним Заводом

Про те, як працюватиме цей аукціон, хто може брати участь — для багатьох досі залишається невідомим. Наш журналіст знайшов відповіді на усі питання, завітавши до тільки-но відкритих сервісних центрів надання аукціонних послуг. Виявилося, на електронних аукціонах можна придбати все: від власного бізнесу та житла до офісних меблів. І що найважливіше — з неабиякою знижкою. Так само тут можна і виставляти на продаж все, що забажаєте: майно, предмети, послуги. Ми зібрали та публікуємо відповіді організаторів на найпопулярніші питання про діяльність Центрів надання аукціонних послуг.

Віктор Цегельник, директор Львівської філії сервісних центрів надання аукціонних послуг маркетплейсу аукціонів lviv.ubiz.ua

Що можна придбати за допомогою Центрів надання аукціонних послуг?

Відповідь: буквально все: квартири, земельні ділянки, комерційні та промислові приміщення, автомобілі, спецтехніку, обладнання для виробництв, працюючий бізнес, ліс-кругляк, різноманітні послуги та навіть кредити! А також — взяти в оренду комунальні приміщення.

Яке майно виставив на продаж Львівський державний ювелірний завод?

Серед виставлених лотів — транспортні та технічні засоби за дуже приємними цінами.

Зокрема: легковий автомобіль ГАЗ31 029 (17 208 грн з ПДВ), вантажно-пасажирський автомобіль УАЗ 3962 (20 323.8 грн з ПДВ), автовишка ЗІЛ 130 (120 524.4 грн з ПДВ), автомобіль самоскид КаМАЗ 55 111 (113 230.8 грн з ПДВ), автомобіль бортовий із спальником КаМАЗ 5320 (107 082.9 грн з ПДВ), екскаватор Борекс-2628 (164 188.8 грн з ПДВ), автокран ЗІЛ 133Я (124 319.7 грн з ПДВ).

Чи можна обійтися без Центрів надання аукціонних послуг?

Відповідь: Можна, але з фахівцями Центрів — все набагато простіше, швидше і дешевше. Якщо, наприклад, ви збираєтесь купити квартиру, як правило, вам окрім витрат на майно та оформлення документів необхідно бути заплатити кругленьку суму ще й ріелтору.

Завітавши до Центрів надання аукціонних послуг, покупець, як мінімум, скорочує витрати на оплату ріелтора, а ще отримує й можливість придбати житло з неабиякою знижкою, адже тут торгують майном банків, що ліквідуються (процедури Фонду гарантування вкладів фізосіб); державним майном, що підлягає приватизації; арештованим майном, яке реалізує державне підприємство СЕТАМ; а також послугами та будь-якими товарами через відкриту систему закупівель для бізнесу RIALTO.

Організатори проекту запевняють — фахівці, які обслуговують клієнтів у таких центрах, допоможуть з усім: реєстрацією, пошуком свого лоту, безпосередньо участю в аукціонах та подальшим документальним супроводом укладання угод. Додайте до переваг гарантовану юридичну чистосту та якість всіх документів.

До того ж, на кожного гостя у Центрі надання аукціонних послуг чекає запашна кава.

Чому купувати нерухомість та авто через Центри надання аукціонних послуг — вигідніше, ніж в будь-якому іншому місці?

Відповідь: Тому що аукціони передбачають зниження ціни! Наприклад, якщо квартира, яку продає Фонд гарантування, не була продана на першому аукціоні, то її вартість на другому вже буде нижчою. Теж саме відбувається і під час третього кола торгів. І це стосується буквально усіх лотів.

Для кого відкриті такі центри?

Відповідь: для всіх бажаючих! В аукціонах можуть брати участь як юридичні, так і фізичні особи. Сюди може прийти молода родина, яка шукає для себе житло. Може прийти бізнесмен, якому необхідне складське приміщення. Можуть прийти представники компанії з надання ремонтних послуг і робітники Центру допоможуть зареєструвати їх пропозицію на аукціоні, а може, пенсіонер шукає для себе недорогий надійний автомобіль? Таких у базі купа. Представникам фінкомпаній будуть цікаві кредитні портфелі банків-банкрутів. Корисними Центри наданні аукціонних послуг будуть і для держустанов та комунальних підприємств, адже після набрання чинності Закону про приватизацію державного та комунального майна, об`єкти малої приватизації мають бути продані саме на електронних аукціонах.

Як стати учасником аукціонів?

Відповідь: все дуже просто. Необхідно лише зареєструватися на сайті UBIZ.ua, заповнивши декілька рядків, після чого на електронну пошту має надійти підтвердження реєстрації. Перейшовши за посиланням у листі, ви авторизуєтесь як учасник аукціонів. Для тих, кому ці дії не здаються простими, фахівці Центрів надання аукціонних послуг — допоможуть та проконсультують за усіма питаннями, розкажуть про систему ставок та допоможуть знайти найоптимальніші та найвигідніші варіанти.

Електронні торги — це безпечно?

Відповідь: ніколи раніше такі торги не були настільки безпечними для покупців, як сьогодні. Участь торговельного майданчика в системі Prozorro. Продажі — це гарантія того, що ніхто не втрутиться у хід аукціону, не позбавить вас можливості зробити вашу ставку та не забере у вас перемогу.

Де знайти Центри надання аукціонних послуг?

Відповідь:

АДРЕСИ ТА ТЕЛЕФОНИ Центрів надання аукціонних послуг у Львові та області

м. Львів, вул. Академіка Лазаренко, 2, тел 097 733 20 26 (головний офіс у Львівській області)

м.Львів, вул Чайковcького 8/7, тел 097 733 20 46

м. Дрогобич, вул Лесі Українки 26, тел 067 670 0770

Схожі новини