Передплата 2024 «Добрий господар»

Нові дороги в регіони: МХП підбиває підсумки 2017 року

Торік агропромисловий холдинг МХП виділив більше 12 млн грн для ремонту сільських доріг.

Гроші в рамках проектів співфінансування виділялися на відновлення пошкодженого дорожнього покриття в селах, розташованих у регіонах присутності компанії.

На 2018 рік керівництвом холдингу заплановане розширення співпраці з місцевими громадами в питаннях відновлення інфраструктури регіонів.

Для українського села 2017 рік став важливою віхою на шляху до самостійності, обіцяної децентралізацією влади. Активно створювались ОТГ — об’єднані територіальні громади, які мають взяти у свої руки вирішення ключових питань на місцях. Керуючись принципами корпоративної відповідальності, агрохолдинг МХП, як і кожного року, долучився до участі в житті громад, створивши цілу низку соціально-орієнтованих проектів.

На Сумщині ТОВ «Урожайна країна», що входить до складу Групи МХП, брало участь у співфінансуванні проекту відновлення місцевої інфраструктури. Підприємством було виділено близько 2,65 млн грн на ремонт доріг у селах Гришино, Сміле, Галка, Левченки та Ненадіївка Роменського району. Окремо надано ще 400 тис. грн на ремонт 10 км дороги, заміну бордюрів та озеленення узбіч у Смілому та 260 тис. грн — на відновлення 6 км дорожнього покриття у сусідньому селищі Галка.

Активна робота проводилася і на Івано-Франківщині. Філія ПрАТ «Зернопродукт МХП» «Перспектив» надала більше 100 тис. грн на створення проектної документації для капітального ремонту дороги у селі Коропець та ще близько 115 тис. грн — на співфінансування заміни дорожнього покриття й облаштування тротуарів.

На Львівщині підприємство «Захід-Агро» взяло участь у соціально-орієнтованому проекті відновлення дорожнього покриття в селах Рогатинського та Самбірського районів на загальну суму понад 140 тис. грн.

У Вінницькій області ПрАТ «Зернопродукт МХП» виділило 1 млн грн — близько чверті від загальної вартості робіт — на ремонт відрізку траси Гайсин-Гранів-Нараївка протяжністю 1,1 км у центрі села Гранів.

На Київщині підприємство «Агро-С», яке займається вирощуванням, переробкою та зберіганням зернових поблизу Яготина, надало більше 34 тис. грн на розробку детальної проектно-кошторисної документації для запланованого масштабного відновлення дорожнього покриття у прилеглому селі Райківщина. Ще одне місцеве підприємство МХП — «Старинська птахофабрика» — інвестувало близько 450 тис. грн у проекти співфінансування ремонту доріг у селах Веселинівка та Сошники.

Жителі регіонів отримали змогу реально змінювати на краще своє життя, розбудовуючи інфраструктуру. У 2018 році холдинг МХП продовжить активну участь у цих процесах, адже добробут місцевих громад є запорукою побудови економічно сильної країни. У планах — нарощувати соціальну допомогу у всіх регіонах своєї присутності.

Схожі новини