Передплата 2024 ВЗ

Для вдови загиблого в АТО працівника компанія «Укренерго» облаштувала квартиру

Три роки тому під селищем Зеленопілля Луганської області загинув 30-річний Тарас Мисик із Новояворівська. Протягом 7 років він працював у національній енергетичній компанії «Укренерго», а саме на підстанції «Яворів» Західної енергосистеми.

Коли влітку 2014 року Тарас отримав повістку, то ні секунди не сумнівався у тому, що піде захищати свою родину і свою землю від окупанта. Але воювати молодому солдату довелося недовго. Уже через два місяці рідні отримали страшну звістку про те, що Тараса не стало. Його життя обірвалося у результаті обстрілу. Снаряд від установки «Град» влучив у палатку, де перебували бійці 24-ї окремої механізованої бригади імені Князя Данила Галицького.

Проте сім’ю Мисиків не залишили наодинці з їхнім горем. Для вдови та малолітнього сина бійця держава надала квартиру у новобудові Новояворівська. Але оскільки довести її до ладу у сім’ї можливості не було, то керівництво «Укренерго» вирішило допомогти їм в облаштуванні квартири і виділило на це 300 тис. грн. За ці кошти Західна енергосистема провела у квартирі ремонт і закупила необхідну побутову техніку. «Дуже шкода, що ця неоголошена війна забрала життя одного із наших працівників. Але ми пам’ятаємо про нього і стараємось допомогти його сім’ї. Я розумію, що це не поверне синові батька, а дружині чоловіка, але хоча б частково стане виявом нашої підтримки та вдячності за той подвиг, який здійснив Тарас, захищаючи наш з вами мир та спокій», — зазначив в. о. директора Західної ЕС Ярослав Данилюк.

Особисто навідати родину загиблого працівника компанії та оцінити якість проведеної у квартирі роботи вирішив керівник НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук. «Уся наша компанія є великою сім’єю, в якій панують повага та взаємодопомога. Ми цінуємо своїх співробітників і підтримуємо тих працівників, які виявили гідну громадянську позицію та стали на захист своїх родин, колег і Батьківщини. Ми вдячні їм за вияв мужності, відваги та патріотизму» — розповів керівник НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Господині квартири Всеволод Владиславович подарував ікону Матері Божої Неустанної Помочі. Саме до цього образу Богородиці найчастіше звертаються у складних життєвих ситуаціях. Зустріч пройшла у невимушеній теплій атмосфері. Із сином покійного Тараса — Данилком — керівник «Укренерго» зіграв партію у шахи, відзначивши наполегливість та завзятість хлопця. Партія завершилася дружньою нічиєю.

На завершення зустрічі рідні загиблого Тараса подякували керівництву компанії за виявлену небайдужість до їхнього горя та надану їм допомогу. Зокрема, дружина покійного бійця Марія Мисик сказала: «Хоча ця квартира і нагадуватиме мені, яку високу ціну ми за неї заплатили, але я вдячна усім, хто нам допоміг. Тепер я спокійна, що мій син забезпечений житлом, і старатимусь зробити усе, аби виховати його гідною порядною людиною, такою ж, якою був його батько».

Довідка

Компанія «Укр­енерго» постійно намагається підтримувати сім’ю загиблого в АТО Тараса Мисика. До прикладу, минулого року, напередодні Новорічно-Різдвяних свят, керівництво «Укренерго» організувало для Марії Мисик та її сина триденну подорож до Києва. Програма поїздки включала культурно-розважальні заходи та пізнавальну екскурсію компанією, в якій працював Тарас. А оскільки Данилко, як і його покійний батько, захоплюється шахами, то основним подарунком стала зустріч із відомим гросмейстером, чемпіоном світу Володимиром Бакланом, з яким Данилко зіграв внічию партію у шахи.

Схожі новини