Передплата 2024 ВЗ

Чому декоративна штукатурка використовується все частіше?

Декоративна штукатурка останніми роками буквально обскакала своїх "побратимів" у категорії оздоблювальних матеріалів.

Усе більше людей, які втілюють у будинку зміни, звертають увагу не на шпалери або звичайні фарби, а саме на штукатурку. Цей матеріал зарекомендував себе як надійний, довговічний і різноманітний. А якщо штукатурка ще й не проста, а декоративна, то є всі шанси створити в будинку щось воістину ексклюзивне, суперстильне й у дизайнерському плані нове.

Чому люди так раптово потягнулися до використання декоративних штукатурок та віртуозних стилістичних рішень в інтер'єрі? Здавалося би, раніше ми всі нормально росли в звичайних радянських квартирах із однаковими шпалерами й смужками на стіні, без усіляких фактурних малюнків, а тим більше дизайнерських надмірностей. Але все тече, все змінюється - і дорогі, якісні стилістичні рішення прийшли в будинки громадян пострадянських країн.

У наш час кожен охочий може втілити буквально будь-який інтер'єрний креатив. Головне, щоб вистачило фантазії і грошей. Декоративна штукатурка створює ефект цікаво погризаної дерев'яної кори ("короїд") і шорсткої шерсті ( "баранчик"). Вона незвично грає на сонці своєю різнобарвною мозаїчною структурою і створює атмосферу вишуканості та багатства в будинку ( "венеціанка", "отточента").

Крім естетичного сприйняття, декоративна штукатурка відмінно "маскує" фактично будь-які архітектурні недоліки. Вона чудово приховує можливі нерівності або горбочки на стіні. Також цей матеріал не потребує складного догляду, він не вбирає в себе запахи і відрізняється чудовою термічною стійкістю. Тому декоративна штукатурка частенько використовується не тільки у вітальнях і залах, де ми влаштовуємо святкові урочистості та приймаємо гостей, а й на кухні, де все постійно кипить-шкварчить-смажиться.

До всього іншого декоративна штукатурка є екологічно чистим матеріалом. Вона складається з натуральних компонентів, тому не токсична і не "випускає" шкідливі речовини назовні. Тож Ви можете не турбуватися за здоров'я, своє і своїх дітей, і бути впевненим, що поряд із дивовижною естетикою і візуальним захопленням декоративна штукатурка принесе у Вашу оселю якість, міцність і екологічну чистоту.

За матеріалами інтернет-магазину будівельних матеріалів https://akvilon.ua/katalog/dekorativnye-finishnye-pokrytiya