Передплата 2024 «Добра кухня»

Банкіри навчали львівських школярів фінансової грамотності

У рамках заходів до Всесвітнього дня ощадності працівники «Кредобанку» разом із представниками Львівського банківського інституту Університету банківської справи прочитали шість відкритих уроків із фінансової грамотності у п’яти школах Львова.

Заступник голови правління «Кредобанку» Даміан Раґан завітав до загальноосвітньої школи №10 ім. Марії Магдалени м. Львова, партнером якої виступає банк. Нещодавно завдяки фінансовій допомозі банку школа отримала в подарунок кухню. Нині ж банкіри прийшли до школи з освітньою метою, щоб підняти рівень фахової грамотності школярів.

Керівник «Кредобанку» розповідав учням старших класів, як виникли гроші і перші банки, як правильно та ефективно розпоряджатися власними коштами, ознайомив з різноманітними банківськими операціями. Урок пройшов у формі діалогу, коли Даміан Раґан задавав запитання, а учні відповідали. Кожен, хто давав правильну відповідь, отримував подарунок.

Банкір переконаний: «Для нас не має значення, чи тобі 15 років чи 55. Фінансова грамотність потрібна всім. Оскільки ми працюємо у Львові і для Львова, важливо, що ми можемо передати свій досвід, поділитися своїми знаннями. Тому ми в «Кредобанку» підтримуємо ініціативу відкритих уроків до Всесвітнього дня ощадності вже довгий час та залюбки ділимося своїм досвідом безпечного управління власними фінансами».

Хоч уроки фінансової грамотності запроваджені у навчальну програму шкіл ще минулого року, але спілкування із фахівцями, які з власного досвіду поділилися корисною інформацією, як виявилося, є дуже цікавими для школярів.

Крім того, школярі мали можливість поставити банкіру будь-які запитання. Деякі з них були навіть несподівані для заступника голови правління «Кредобанку». Він переконався, що з цього предмета діти вже мають певні знання.

До проведення уроків із фінансової грамотності активно долучилися студенти-активісти студентських органів самоврядування Львівського банківського інституту, який виступає партнером «Кредобанку» у проведенні уроків із фінансової грамотності. Якщо у попередні роки лекції школярам читали викладачі цього вишу, то цього року студенти впевнено стояли біля дошки. Вони розповідали учням ніби всім відомі істини про те, що заробити гроші — це лише півсправи, а щоб стати успішним, треба навчитися заощаджувати.

Усі школярі, які прослухали лекцію, отримали від Даміана Раґана корисний подарунок — книжку про фінансову грамотність, яку банкір спеціально до цього уроку придбав у Варшаві. У цьому виданні в простій і доступній формі, з цікавими кольоровими ілюстраціями розповідають про історію виникнення грошей, про витоки банківської системи, початки фінансової грамотності. У майбутньому за ініціативи «Кредобанку» це видання планують перекласти українською мовою, адаптувати до українських грошей і перевидати в Україні для наших школярів.

Директор загальноосвітньої школи №10 імені Марії Магдалени м. Львова Ришард Вінценс вважає: «Такі уроки цікаві і потрібні, особливо для старшокласників, які закінчують школу і йдуть у доросле життя. У сучасному житті фінансова грамотність дуже важлива. А хто більш фахово, ніж банкір, може навчити фінансової грамотності?»

Проведені спільно банкірами та представниками Інституту банківської справи уроки з фінансової грамотності пройшли весело, цікаво і змістовно!

Фото прес-служби «Кредобанку»

Схожі новини