Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Житлова субсидія – вдалий спосіб заощадити власний бюджет

  • 22.01.2016, 09:40
  • 15K

Як зменшити витрати на житлово-комунальні послуги?

В минулому році більшості українцям довелося переглянути свій родинний бюджет у зв’язку з новими тарифами на комунальні послуги, що зросли більше, ніж у два рази. Зменшити навантаження на свій бюджет та заощаджувати кошти допоможе субсидія на оплату житлово-комунальних послуг.

Завдяки спільним зусиллям Міністерства соціальної політики України та регіональних органів соціального захисту населення у 2015 році було впроваджено нову спрощену систему звернень за житловою субсидією.

В результаті, у грудні 2015 року близько 5 мільйонів громадян вже змогли полегшити тягар щомісячної оплати житлово-комунальних послуг та отримати підтримку від держави. Відтепер немає потреби стояти в довгих чергах та збирати масу довідок та документів — достатньо лише подати заяву та декларацію про доходи. Решту необхідної інформації органи соціального захисту населення отримають самостійно від організацій та підприємств, які надають житлово-комунальні послуги населенню.

До речі, подати заяву можна навіть не виходячи з дому. Послуга попередньої реєстрації дозволяє, користуючись спеціальними підказками, заповнити всі необхідні документи в режимі онлайн на сайті https://subsidii.mlsp.gov.ua/. В майбутньому послугу буде модернізовано і додано можливість ідентифікації електронного підпису. А поки, заявнику буде потрібно з’явитися для підписання оригіналів документів, коли їх розглянуть спеціалісти управління. Також повний пакет документів з підписом заявника можна надіслати поштою до органів соціального захисту населення.

Субсидія на сплату житлово-комунальних послуг надається терміном на 12 місяців з місяця реєстрації заяви. Після завершення розгляду наданих документів органи соціального захисту населення сповістять заявника про прийняте рішення, розмір субсидії та про суму щомісячної оплати з врахуванням наданої допомоги. Варто зауважити, що право на отримання житлової субсидії мають не лише багатодітні чи малозабезпечені сім’ї. Кожна сім’я, якій важко сплачувати рахунки за спожиті послуги, може звернутися за підтримкою до держави.

Ця ініціатива дозволить збалансувати сімейний бюджет та вберегти себе від заборгованості. Адже, отримавши підтримку від держави, кожна українська родина зможе в повній мірі сплатити рахунки за житлово-комунальні послуги. Саме тому, не варто зволікати з реєстрацією заяви на отримання житлової субсидії. Детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства соціальної політики України або за телефоном гарячої лінії 0-800-507-309. Також, на сайті можна знайти всі адреси органів соціального захисту населення в своєму регіоні.

Схожі новини