Передплата 2024 «Добра кухня»

На проспекті Чорновола висадили грабову алею

До 25 річниці “Кредобанку” працівники висадили 25 декоративних дерев.

Від готелю “Львів” і майже до залізничного мосту буде грабова алея, яка розділятиме дві смуги руху. Більша її частина уже висаджена. Перші дерева у жовтні висадила Галицька районна адміністрація. А 12 листопада працівники “Кредобанку” висадили ще 25 грабів. Так вони відзначили 25 річницю діяльності банку.

«Участь у міському проекті ревіталізації проспекту Чорновола є корисною справою для Львова — міста, в якому «Кредобанк» народився та в якому розташований його головний офіс. Символічно, що у рік 25-ліття банку ми подарували місту саме 25 чудових грабів, — говорить заступник голови правління ПАТ «Кредобанк» Даміан Раґан. — Сьогоднішня акція є не просто внеском у благоустрій міста. Ми хочемо бути банком для Львова не лише у банківських послугах, і тому долучатимемось до важливих для громади соціальних ініціатив і в майбутньому».

Як розповів керівник прес-служби “Кредобанку” Віктор Гальчинський, банк запропонував міській владі долучитися до благоустрою міста, а вже там запропонували заопікуватися висадкою дерев. Саме міська влада вирішила, який сорт дерев потрібен і де їх варто висадити, адже план озеленення міста затверджують централізовано.

Як виявилось, граби обрали не просто так. “Це не ті граби, які ростуть у лісах. Це особливий декоративний вид. Вони мають овальну форму крони і ростуть порівняно невисокими — дротів не зачіпатимуть», — каже головний інженер ЛКП “Зелений Львів” Володимир Чишинський. Корені кожного дерева затягнуті у спеціальну сітку — це для того, аби коренева система не надто широко розросталась і не руйнувала дорожнє покриття. За його словами, цього року в місті висадили уже багато дерев. Зокрема, у Галицькому районі не залишилось жодної лунки від старого дерева, аби на її місце не посадили молоде деревце. І це при тому, що коштують декоративні дерева тепер недешево. Скажімо, один такий граб, який висадили працівники “Кредобанку”, коштує приблизно 2,5 тисячі гривень.

Схожі новини