Передплата 2024 «Добра кухня»

Всі інформаційні платформи парламенту здані в лізинг ОП

Минулого року на висвітлення діяльності ВР виділили 84, 7 млн грн. Цього року суму збільшили в 5! разів

Держбюджетом передбачено сукупне фінансування телеканалу «Рада» і газети «Голос України» майже 408 млн грн.

Вперше були заведені сторонні продакшн, аби освоювати бюджетні мільйони.

Завдання «Ради» й інших інформаційних майданчиків - це висвітлення діяльності ВР, трансляція пленарних засідань і роботи комітетів.

Але нині всі інформаційні платформи парламенту здані в лізинг ОП.

Останні пів року телеканал «Рада» під егідою воєнного стану взагалі не інформує про парламент.

Слот РАДА в марафоні раболепно розповідає про заступників і порадників ОП. Парламент стрімко втрачає мінімальну суб’єктність.
«Європейська Солідарність» не збирається толерувати антидемократичні тенденції і знищення інституцій.

Зареєстрували постанову про особливості висвітлення діяльності ВР в умовах воєнного стану, яким зобов’яжемо канал РАДА транслювати засідання парламенту в запису в повному обсязі і дотримуватися балансу, а не показувати одних слуг.

Є й два інші варіанти.

Перший - це передача телеканалу РАДА на баланс ОП, нехай зі свого бюджету фінансують висвітлення поїздок і заяв позаштатних радників.

Другий - це трансформація «Ради» з телеканалу в вебпортал, основне завдання якого - це трансляція сесійних засідань і комітетів. Саме в такому вигляді існують інформаційні майданчики Європарламенту і парламентів всіх європейських країн, ніде немає цих радянських пережитків у вигляді власного ТБ каналу.

Заощадимо купу грошей, можна буде 400 млн грн спрямувати на армію.

Ситуація з Суспільним ідентична. Скільки сил і коштів було витрачено на реформу державного мовника і перехід до суспільного, а зараз маємо найгірший варіант УТ 1, повністю контрольований міністерством цензури, з чорними списками і табу, суцільним ОП і слугами в ефірі. Прикро, що вчорашні активісти і керівники телеканалу, які тепер інтегровані у владу, мовчать. Зовсім, як МКЧХ, на іншому напрямку….

Ще раз хочу наголосити незмінну позицію нашої політичної команди. Ми - за справжню, не фасадну єдність і об’єднання навколо Армії, Мови, Віри, демократії і євроатлантичної інтеграції, цінностей ЄС, серед яких свобода слова - ключове.

Джерело

Схожі новини