Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бій з тінню

У відповідь на ленд-ліз росіяни почали масово закликати враховувати ядерний сценарій

Якби це виходило з-під кремлівських кіл, було би зрозуміло. Вони давно погрожують ядерним ударом. Зрештою, тому і виникла тема з ленд-лізом. Заходу простіше знищити путіна та його божевільню зараз, не відкладаючи на "потім і дорожче". Але про останній аргумент кремля заговорили російські та проросійські ліберали. Мовляв, віддайте йому Україну, аби не було термоядерної війни. І тут я маю сказати, що все не так однозначно. Завдавати удару по Заходу, до якого і звучать ці заклики, путін не наважиться. Це знає він та розуміють вони. А шантажувати їх ударом по Україні, яку він може дістати через те, що наша країна поки не є частиною колективного Заходу — це наївно навіть для нього.

Для того, щоб шантажувати ядерним ударом по Україні, як початком світової термоядерної війни, путін мав би із самого початку лобіювати наш вступ в НАТО та ЄС, а вже потім погрожувати нам, торпедуючи таким чином спокій цих об'єднань. Все, що він міг зробити для послаблення та розбещення Заходу, він вже зробив. Тепер Захід відроджується, не беручи безпосередньої військової участі в демілітаризації росії.

Путін хотів війни із Заходом на чужій території чужими руками? Він її отримав. З шаленими ризиками та ганьбою для себе та без можливості хоч якось зачепити свого "геополітичного супротивника". Найсмішніше, що всі ці говорящі пропутінські голови навіть не розуміють, що в світі, де війна ведеться з Україною, "якої немає", яку путін ніколи не бачив та не визнав — у них немає жодного "останнього аргументу".

Вони ведуть бій з тінню, виснажливий та безглуздий бій, в якому неможливо перемогти.

Джерело

Схожі новини