Передплата 2024 «Добрий господар»

Маємо створити воєнний Кабмін

Головна ціль росіян в цій війні - повна деіндустріалізація України

Удар по залізничному мосту біля Затоки - це не тільки про воєнні дії. Це ще й удар по нашому експорту і відрізання Дунайських портів (Ізмаїл, Рені, Кілія) від української економіки.

Вже зараз можна з великою долею імовірності говорити про те, що головна ціль росіян в цій війні - повна деіндустріалізація України (незалежно від результатів бойових дій).

Їм потрібна дуже бідна, аграрно-сировинна територія з наднизьким інтелектуальним потенціалом, яку вони, в разі окупації зможуть ментально перемолоти за одне-два покоління, втіливши ідею «єдиного народу». А в разі воєнної невдачі, вони сподіваються, що цілий ряд населених пунктів ніколи вже не зможе відновити свій інтелектуальний (читай антиросійський) потенціал. І як результат, за деякий час вони зможуть забрати цю землю собі.

Без розуміння саме цього аспекту, неможливо зрозуміти і всю логіку дій росіян на нашій території.

Що нам робити (крім армійського аспекту)?

Я вже писав неодноразово: нам вже потрібно змінити структуру управління країною. Ми маємо створити воєнний Кабмін, бо війна це надовго.

І є чотири теми, які має курувати цей кабмін:

  • армія та внутрішня безпека,
  • експорт,
  • переселенці,
  • перенесення підприємств і продбезпека.

Цей кабмін має займатися ручним макроменеджментом, інколи навіть на межі порушення законів. Те, що за два місяці ми не створили такий воєнний кабмін - це, на жаль, величезна помилка.

Джерело

Схожі новини