Передплата 2024 «Добра кухня»

Що там із газом, хлопці та дівчата?

Денис Шмигаль нарешті побачив, що в нас в країні енергетична криза і провів нараду, щоб її вирішити

"Кажется мы на пороге большого шухера".

Денис Шмигаль нарешті побачив, що в нас в країні енергетична криза і провів нараду, щоб її вирішити. 

Нарада вийшла цікава. У результаті наради наш Кабмін та його голова нарешті дізналися, що надворі січень та сезон закачування газу давно скінчився, і почався сезон викачування газу. І тому газу ні в кого немає. І в нас немає, бо сезон закачування Вітренко витратив на війну з Наглядовою Радою Нафтогазу та на написання постів у ФБ. 

Через те, що в нашій країні нічого засекретити неможливо, і про це прем’єр знає, то довелося писати протокол наради езоповою мовою.   

Тому в пункті першому не вказано, що в нас не вистачає газу І ЩО КУПИТИ ЙОГО ВЖЕ НЕМАЄ ДЕ. Сказано просто - інформацію про "можливі джерела" взяти до відома. А те, що тих джерел немає - то і п*фіг. 

Але ж газу немає, тому пунктом другим сказали нарізати план постачання по всіх категоріях споживачів. Скільки можна поставити населенню, скільки генерації, скільки промисловості, скільки тепловикам і т.д. Це анонс, бо саме з цього плану будуть вирішувати, кого різати першим та наскільки.

Але вже зрозуміло, що першою будуть різати промисловість. Хімпром та металургію, скоріш за все, тому пункт третій відправляє Галущенка, Вітренка та Макогона до Фірташа, Коломойського та Ахмєтова, щоб всі вони вирішили "Задачу трьох тіл". Тобто, кого краще втратити на переправі. Цікаві будуть перемовини.

Пункт четвертий це продовження давнього срачу на тему, хто віддасть халявний газ Фірташу, за який Фірташ порішав з Офісом. Оскільки всі бабки взяли в Офісі, а запишуть всі борги на населення та крайнього, то Макогон вважає, що нехай газ Фірташу дає Вітренко, а Вітренко вважає, що нехай дає Макогон. Четвертим скріном дам цікавий пункт з іншого документу, де Вітренко каже, що він газ з підземних сховищ не віддасть, бо «прилюбив» купити і тепер газу у сховищах нема. Тому Вітренко каже Макогону: закуповуйте, де хочете, імпортуйте, звідки зможете, а я в домікє. Це для тих, хто не повірив, що у нас газу немає. Вітренко прямо каже : «Не питання підземних сховищ, а питання імпорту", ось нехай Макогон й імпортує.

Пункт пʼятий — це Шмигаль нарешті узнав, що росіяни з осені заблокували або забронювали всі маршрути, за якими газ можна поставити в Україну з Європи. А поляків Вітренко до**ав ще літом.

Пункт шостий, веселий. Оскільки після першого пункту пройшло вже цілих п’ять пунктів, то Денис Анатолійович встиг забути, що сезон ЗАКАЧУВАННЯ ГАЗУ давно завершено. Тому знов каже, що потрібно закачати, при чому з деталізованим планом, хоча в першому пункті сказав, що вже взяв інформацію до відома.

У пункті сьомому Вітренку кажуть шукати крайніх, бо інакше крайнім буде він. Тому поясніть, як так сталося, пане Юрію, і що завадило Нафтогазу купити газ. Але пояснювати чомусь будуть звітом ЗА ТРИ РОКИ. Чому за три роки, якщо купувати потрібно було літом та літом були два мільярди баксів на це? Тому що «папіредники» повинні стати крайніми, звісно, а не найкращий менеджер всіх часів.

Пункт восьмий - не цікавий.

Короче, газу немає. Когось доведеться відключати, якщо вдарять морози навесні. Або навіть в лютому. Точніше скоріш за все в лютому. Тобто через місяць вже. Звідки імпортувати газ невідомо. І немає в кого і невідомо як. Хто дасть газ Фірташу невідомо. Як дати так, щоб його заводи нарешті перестали працювати за рахунок вкраденого газу, невідомо.

Хто винний? Ну, звісно, не Шмигаль та не Вітренко.

Джерело

Схожі новини