Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ціна за злочини проти України має лише зростати

Санкційний список- це мала ціна за розв'язану війну і агресію.

Путін заявив, що в американському списку доповіді Мінфіну США - " всі росіяни", бо, мовляв, туди включені підприємства, а це трудові колективи, прості люди і тд.

Насправді, це в Путінському списку - всі українці, бо немає української родини, яку б не зачепила російська агресія, хто б не втратив близьку людину, чи друга, родичів чи майно. Тисячі вбитих, десятки тисяч поранених, вкрадені підприємства і територіі, скалічені люди, підірвані на мінах діти, знищені будівлі, понівечені долі, розбиті дороги, сотні тисяч переселенців, знищена економіка, розбиті сім'ї, мільйони людей з серйозними психологічними проблемами, бо війна не проходить безслідно для психіки. І санкційний список- це мала ціна за розв'язану війну і агресію. І ціна за злочини проти України має лише зростати.

Офіційні представники США підкреслюють, що це лише доповідь і лише списки - й поки що це поки що не посилення санкцій . Але від " лише доповіді і списків " вже колотить російський істеблішмент, бо це чорна мітка, знак, що в пристойному товаристві їх цуратимуться. В той же час США залишає можливості для діалогу, чітко демонструє, що тепер м'яч на боці РФ. Виконання Мінських угод, припинення агресіі, звільнення українських заручників і політв'язнів, припинення фінансування бойовиків і підтримки так званих " рєспублік", повернення Донбасу і Криму, введення миротворчої місії ООН на окуповані територіі для примусу до миру - ось чого очікує Вашингтон від Москви. Якщо ж Кремль вибере шлях ескалації- то включать болючі санкціі. Вибір за Кремлем. Цікаво, що зараз думає оточення Путіна, яке хорохориться, що чхати хотіло на санкціі.

Р. S. Тим часом інші міжнародні структури і інституції, в першу чергу європейські, поки що не готові до посилення санкцій і виступають за політику умиротворення .

Джерело: Фейсбук