Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Проросійських бандитів Савченко прирівняла до воїнів УПА

Зі Савченко, звичайно, давно все зрозуміло. Через це про неї й писати якось “стрьомно”, гидко. 

Я вже не раз зарікалася на неї не зважати, не рефлексувати на її заяви, які “купи не тримаються”. Але зовсім не реагувати на те, що вона каже, це грати на руку її господарям. Цю пані  періодично треба вмокати в її ж “словесний пронос”, щоб у деяких наївних українців (а такі ще є) не залишалося жодних ілюзій щодо “агента Наді”.  

 А те, що її так званий полон — це  спецоперація Кремля задля героїзації в Україні свого агента впливу, у мене немає жодних сумнівів. Путіну ж треба через когось свою лінію в Україні гнути, через когось свою пропаганду транслювати. Російське телебачення та російські соцмережі заблоковані, а з вуст політиків з “Опозиційного блоку” путінські темники ніхто не сприймає.

 Скажете, Надя швидко спалилася, і їй уже ніхто не вірить. Особливо після того, як поїхала “на переговори” з   лідерами проросійських терористів. Я також так думала, поки не поспілкувалася з однією панею з Києва, яка щиро вірить, що Савченко хоче “якнайкраще для України”, а усі її блуди списує на те, що жінці бракує політичного досвіду. Тому дарувати Савченко її шкідливі для інтересів України зая­ви не можна. Особливо, коли мадам переходить межу.  

Вкотре перейшла межу і яскраво “засвітилася” як агент впливу на засіданні парламентського Комітету нацбезпеки і оборони під час обговорення внесених до Верховної Ради законопроектів про реінтеграцію Донбасу. Спочатку розкритикувала президентський законопроект, бо побачила у ньому можливість узурпації влади. Та коли стало зрозуміло, що цей аргумент абсолютно нікчемний,  закликала «не робити ворогів народу з тих, хто воює на Донбасі» . Цікаво, а хто вони для України? Друзі?! Далі — більше!  «Хочете мати Україну єдиною і неподільною, або мстити одне одному до кінця життя. За часів Радянського Союзу було таке поняття «вороги народу». Ними були названі наші воїни УПА на довгих 70 років. Ви зараз робите ту ж історичну помилку. Як би ви не ставилися до тих, хто зараз воює на Донбасі», - заявила Савченко. По суті,  прирівняла проросійських бандитів до воїнів УПА! Тобто тих, хто ціною власного життя виборював незалежність, з людьми, які цю незалежність руйнують! Це вже не перший раз вона прирівнює проросійських терористів на Донбасі до українських героїв. Спочатку назвала їх своєрідними народними депутатами, бо “представляють інтереси частини народу”. Потім порівняла з героями Майдану, а тепер і до воїнів УПА добралася.  

 Українські правоохоронні органи чи спецслужби повинні нарешті дати правову оцінку діям цієї горе-депутатки. Принаймні знайти механізм (і створити прецедент), аби позбавити її звання Героя України. Була у парламенті спроба внести законопроект, який би передбачав позбавлення державних нагород людей, у діях яких є ознаки державної зради. Петиції з відповідною вимогою були зареєстровані на сайті президента. Але наразі людина, яка героїв Майдану і воїнів УПА прирівняла до Захарченка і Плотницького, формально залишається Героєм України. Лише цим нівелює справжніх, а не фейкових героїв, та принижує Україну.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень