Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Захаровій шапка горить

Перейнявшись долею “обдурених” голландців, речник російського МЗС фактично підтвердила: негативний для Києва результат референдуму в Нідерландах став реальністю завдяки зусиллям Кремля, платні агенти якого “працювали” з голландськими виборцями перед голосуванням.

Речник російського МЗС Марія Захарова раптом вирішила пожаліти... голландців. "Голландський народ, який сказав "ні" асоціації з Україною, обвели навколо пальця, - відреагувала Захарова на рішення Сенату Нідерландів, який 30 травня проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. - Зробили це його власні лідери, які в черговий раз взяли на озброєння відверто русофобську пропаганду. Що, до речі, є прямим підтвердженням антиросійської суті Угоди про асоціацію Україна - ЄС, скільки би нас не запевняли у зворотньому".

Недарма кажуть - на злодієві шапка горить! Перейнявшись долею “нещасних” і «обдурених” голландців, Захарова фактично підтвердила: негативний для Києва результат референдуму в Нідерландах став реальністю багато в чому завдяки зусиллям Кремля, платні агенти якого “працювали” з голландськими виборцями перед референдумом.

Про цей різновид гібридної війни, яку веде РФ, написала свого часу американська газета New York Times. Видання, зокрема, з'ясувало: разом із деякими голландськими політиками громадян Країни тюльпанів агітували проти Угоди про асоціацію з Україною також “липові” українці, що живуть у Нідерландах. “Липові” - тому що більшість із них були колишніми громадянами РФ. «Голландський депутат Міхель Серваес, який агітував на користь Угоди з Україною, розповів, як отримав шквал критики на свою адресу на публічному зібранні від учасника, що представився українцем, - писала NYT. - Згодом з’ясувалося, що той був росіянином”...

Програний у Нідерландах референдум міг стати поразкою не лише України, а й цілого Європейського Союзу. Адже якщо одна країна-член ЄС може заблокувати угоду з “третьою” державою, яку підписав Євросоюз, то чого варта євроспільнота на міжнародній арені? На щастя, у ЄС знайшлися відповідальні політики, які запропонували потрібне рішення. Із одного боку, ухвалений країнами-членами ЄС додатковий документ заспокоїв тих голландських виборців, які з тих чи інших причин не підтримали Угоду про асоціацію з Україною. З іншого боку, положення цього документу не скасувало жодного пункту Угоди! Так, зайвий раз почути про те, що Угода не означає приєднання України до ЄС у майбутньому, українцям було неприємно.... Але хіба залишитися взагалі без Угоди про асоціацію було би краще?

Згадавши про “русофобську пропаганду”, Захарова мала на увазі, зокрема, аргументи, які лунали під час дебатів із українського питання у Сенаті (верхній палаті парламенту Нідерландів). “На дебатах все знову звелося до бездоказових тверджень про провокаційні дії Москви, закликів до загальноєвропейської солідарності перед обличчям міфічної "російської загрози", - зауважила Захарова. Сенатори нарешті зрозуміли, хто саме використав голландський референдум у своїх інтересах...

 

Схожі новини