Передплата 2024 «Добра кухня»

Пропоную правоохоронцям провести виїзне засідання в столиці "лісової мафії"

Для мене як для одного з ініціаторів та співавторів чинного Закону про мораторій на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді (Закон № 325-VIII), надзвичайно важливим було забезпечення ВИКОНАННЯ цього Закону.

Нагадаю, що згідно з чинним Законом, наразі заборонено вивозити за межі України будь-який ліс-кругляк ( з 1 листопада 2015 року діє заборона на експорт так званого "твердого лісу" — дуба, граба тощо, а з 1 січня 2017 року — деревних порід сосни).

За весь час дії цього Закону найбільше звернень щодо порушення заборони вивезення необробленої деревини надходило саме з Чернівецької області, де неодноразово журналісти, експерти, громадські діячі фіксували порушення щодо вивезення і "твердого лісу", і сосни.

В даному випадку, залізничний вокзал у Чернівцях є своєрідним дзеркалом, де відображається кричуще недотримання норм чинного Закону. Цілком очевидно, що українська деревина звідси масово вивозиться до одного з найбільших деревообробних заводів Румунії. Таким чином, незважаючи на законодавчу заборону, українці продовжують поставляти ліс в Румунію, допомагаючи таким чином створювати робочі місця та зміцнювати економіку іншої країни.

У зв’язку з цим, я як автор згаданого Закону про мораторій на експорт лісу-кругляка і який сьогодні особисто на вокзалі у Чернівцях зафіксував наявність великої кількості вагонів з лісом, що готується на вивіз з України, пропоную генеральному прокурору, міністру внутрішніх справ та міністру екології не робити чергових гучних заяв, а провести виїзне засідання - причому не в обласній адміністрації у Чернівцях, а прямо на залізничному вокзалі, де можна на власні очі спостерігати за вивезенням української деревини.  

В разі чого, я готовий допомогти вказати місця, де високопоставлені чиновники могли би переконатися у тому, що Чернівці сьогодні продовжують функціонувати як столиця контрабандної "лісової мафії" в Україні.

Джерело: obozrevatel.com

Схожі новини