Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Правоохоронці проводять масштабну спецоперацію із затримання чиновників

ЗАТОКА. ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ: ВІД МАНІПУЛЯЦІЙ НА ВИБОРАХ - ДО ВБИВСТВ І РОЗКРАДАНЬ НА ДЕСЯТКИ МІЛЬЙОНІВ.

Правоохоронці проводять масштабну спецоперацію із затримання чиновників
Правоохоронці проводять масштабну спецоперацію із затримання чиновників

Затока. Одеська область. Суспільство вже бачило першу частину операції по захисту прав естонських інвесторів від організованої злочинної групи, що вимагала ні більш ні менш - 30% від залучених інвестицій в розмірі 50 млн. Євро за право ведення бізнесу. Перші затримання в травні 2016 року ми провели за фактом замаху на вбивство представника інвестора. Було затримано 6 осіб (голова селищної ради, 2 кілера, 2 подільника, посередник). Оперативники і слідчі продовжували роботу по викриттю не тільки окремих щупалець, але і всього злочинного спрута, всієї злочинної структури і його керівників.

Сьогодні в Одеській області Національна поліція, спільно з Управлінням по розслідуванню особливо важливих справ Генпрокуратури та Головним управління СБУ, проводять масштабну операцію: обшуки та затримання по всіх елементах банди.

Зафіксовано і внесено в провадження понад 50 епізодів злочинів, які очолювали «обрані» на виборах керівники місцевої Ради.

І це перше із розслідуваних зафіксованих злочинів - маніпуляція виборними процедурами та організація фіктивного голосування.

У селище з кількістю виборців 1350 чоловік, при пособництві відповідних чиновників, безпосередньо перед виборами в кілька квартир було прописано 750 (!!!) «виборців». Цей «електорат», привезений на вибори, «проголосував», дозволивши прийти до влади в селищі, по суті, організованій злочинній групі. Основна мета групи - наживатися на махінаціях з землею в курортній прибережній зоні.

І пішло-поїхало... ті самі 50 епізодів злочинів: від відомого вже широкій публіці замаху на вбивство і шантажу естонського інвестора, до підпалу баз відпочинку та санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактів прямого вимагання та інших злочинів. Вдалині від фінансових центрів країни, але на суми в десятки мільйонів доларів!

Сьогодні Департамент захисту економіки і Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції проводять фінальну операцію з припинення діяльності злочинної групи, в складі якої окрім чиновників місцевих органів влади — на жаль — входять і місцеві судді та СБУ-шники, поліцейські, прокурори… До операції залучено понад 300 співробітників центрального апарату Нацполіції.

Ось як вийшло: від «невинних» маніпуляцій на виборах - до вбивств і розкрадань на десятки мільйонів доларів.

Нацполіція, разом з ГПУ, оприлюднить детальний звіт за результатами операції в кінці наступного тижня.

Схожі новини