Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дедлайн створення нової коаліції вже скоро

Дедлайн створення нової коаліції пролягає в голові кожного політика. Відповідальний політик розуміє, що не можна в умовах війни вести безглузді й безкінечні торги. Безвідповідальний вважає інакше. Я втомився щодня чути аргументи, чому ми маємо «ще поговорити, замість узятися до справи».

Я категорично заперечую, що нових членів фракції БПП почали називати тушками.

Ми добре пам’ятаємо, що таке «тушки»: це коли з демократичних фракцій люди переходили до антиукраїнських сил. Сьогодні відбувається зрозуміле приєднання депутатів із демократичних фракцій до демократичних фракцій, з позафракційних членів коаліції у фракційні члени коаліції. Конкретно: депутат коаліції позафракційна Ірина Суслова приєдналася до фракції і стала фракційним членом коаліції. Жодних змін ідеологічних, обіцянок виборців не сталося. Єдине існуюче обмеження — кандидатуру прем’єра можуть висунути фракційні члени коаліції числом не менше 226.

Політичне майбутнє моє, Кишкаря, будь-якого депутата залежить від ситуації в країні. Не від входження/невходження у фракцію чи коаліцію, а від того, чи зможемо ми змінити ситуацію на краще.

Щодо переговорів із «Самопоміччю - від пана Березюка ми почули біблійну оповідь про слова Ісуса перед розп’яттям: "Плачте не за мною, а за собою". Мене вразила відповідь Рефата Чубарова. Він сказав: "Послухайте, розумники. Ми також в Криму говорили багато розумних слів. Але зараз я сиджу тут, а Криму немає. Ви можете договоритися до того, що втратите країну, і десь за кордоном будете продовжувати суперечку про те, хто був правий у біблійних притчах або в питанні створення коаліції".