Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не треба дурити пінгвінів!

З метою розширення території «Русского міра» і зони впливу Російської православної церкви її глава Кіріл десантувався аж в Антарктиді.

Там він відслужив молебень, попозував з пінгвінами перед телекамерами і раптом прорік, що саме на російській антарктичній станції — єдиний на шостому континенті православний храм. Дивно, як начальник РПЦ не добалакався до того, що Антарктида — це теж «ісконно русскіє зємлі». 

Пінгвіни на це голосно заґелґотіли, по-пташиному зареготали і хутенько почвалали повідомити про цю дурницю іншим своїм пернатим браттям і сестричкам. Бо всі вони, як і науковці різних країн, що працюють на антарктичних станціях, знають: значно ближче до Південного полюса, ніж гундяєвська, розташована болгарська православна церква Святого Іоанна Рильського. А неподалік неї — українська. Саме храм-каплиця Святого рівноапостольного князя Володимира на українській антарктичній науково-дослідній станції «Академік Вернадський» і є найпівденнішою на планеті Земля культовою православною спорудою.

Екстремальне паломництво Кіріла — не від Бога, а від лукавого. Адже це Путін подав приклад — він і на мотодельтаплані з журавлями-стерхами літав, і з аквалангом пірнав на триметрову глибину, побачивши там на дні завбачливо розкладені офіцерами ФСБ уламки «античних амфор», і на підводному човні біля окупованого Севастополя занурювався.

Підводний досвід Путіна невдовзі може знадобитися і екстремалу Кірілу. Восени минулого року за сто метрів від берега мису Фіолент у Криму на двадцятиметровій глибині пірнальники місцевого дайв-клубу «Матьориє волкі» розпочали будівництво... православного храму на дні морському. В РПЦ пояснюють, що майбутній підводний храм святого Миколая вирішили спорудити для того, щоб аквалангісти , які пропливатимуть неподалік, могли помолитися Господові з глибини.

Ясно, як піврічний антарктичний день, що на урочистості з приводу початку підводних молебнів повинні припливти з аквалангами головні російські екстремали — Кіріл і Путін. Один — щоб освятити його, інший — щоб стати першим і почесним прихожанином. Незрозуміло, правда, як виглядатимуть їхні молитви на морському дні, адже промовлені у воді слова вириваються з рота у вигляді бульбашок і тут же спливають на поверхню... як самі знаєте що. Воістину: накажи дурневі Богу молитися, то він лоб розіб’є.

Схожі новини