Передплата 2024 «Добра кухня»

Може, ще й віце-прем’єра з питань урядового буфету призначити?

Прем’єр Арсеній Яценюк вирішив самотужки покращити демографічну ситуацію. Причому до відома про це поставив не дружину, а депутатів, міністра внутрішніх справ і керманича Міноборони.

Прем’єра, бачите, «демографія» в уряді не влаштовує. Треба, каже, ще кількох віце-прем’єрів «народити». Двох замало, чотирьох на додачу здалося б. Серед поповнення і на віце-прем’єра з питань мобілізації, демобілізації і реабілітації військовослужбовців сподівається.

Прем’єр надіслав до Верховної Ради замовлення на кадрове розширення у Кабміні. Бракує, мовляв, «віців» - першого, з питань енергетики та промисловості, а також євроінтеграційного. «Прошу невідкладно внести від коаліції депутатських фракцій кандидатури», - озвучив на парламентській погоджувальній раді ініціативу Яценюка віце-прем’єр-міністр культури В’ячеслав Кириленко.

А потім подумав Арсеній Петрович і вирішив, що у списку побажань ще одного портфеля бракує — мобілізаційно-«дембельно»-реабілітаційного віце-прем’єра. Щоб було, мовляв, кому проблемами реабілітації військовослужбовців централізовано займатися. А то, бачите, це — парафія усіх і водночас нікого. «Призначимо або спеціального урядового уповноваженого, або, якщо отримаємо підтримку парламенту, віце-прем’єр-міністра з цього питання», - заявив Яценюк, доручивши керівництву МВС і Міноборони запропонувати на розгляд достойні кандидатури.

Реабілітація військовослужбовцям, які пройшли АТО, потрібна. І не тільки після жахіть, через які пройшли на передовій. А й після того, що їм доводиться пережити, оббиваючи бюрократичні пороги, аби отримати статус учасника бойових дій, належні пільги чи довести, що поранення дістав у бою, а не у тилу (списання відірваних в АТО ніг і рук на виробничі травми непоодинокі). Реабілітувати треба не чиновникам, а від чиновників. І не віце-прем’єрів потрібно плодити, а розганяти «чинуш», для яких людські проблеми — порожнє місце.

Прем’єрові ж не завадило б у холодну погоду шапку носити. А то, схоже, так голову надуло, що з пам’яттю - проблеми. То про скорочення чиновницького апарату на кожному кроці волав, а тепер йому віце-прем’єрів пачками подавай. Це для народу бюджет дірявий, а для чиновників він — гумовий. Чи, може, пан Яценюк з власної кишені роздутий штат дармоїдів утримуватиме?

 

Схожі новини