Передплата 2024 ВЗ

Президент Порошенко може стикнутися з серйозним тиском

Є повідомлення, що зустріч Путіна з Обамою в ході Генасамблеї ООН була пролобійована Меркель. Очевидно, це є результатом спокусливої для європейського бізнесу ілюзії про те, що на Донбасі ніби то затихає війна і санкції наступного року можна припиняти.

Мета Кремля в США зрозуміла: спробувати видати ще американцям перемир'я на Донбасі за мир і запропонувати спільно примусити Україну взяти на свій бюджет начинені проросійськими бойовиками лнр/днр. Прикупом має стати спільна із Заходом військова операція проти ІДІЛ в Сирії. Президент Порошенко може стикнутися з серйозним тиском.

В цій ситуації вважаю за свій обов'язок сказати для тих, хто аналізує ситуацію в Верховній Раді України: 1. Мир на Донбасі не можна встановити за рахунок дій дише Української сторони Мінських Угод. Росія має вивести війська і примусити своїх маріонеток скласти зброю. 2. Український парламент не підтримає жодних спроб провести визнання виборів на окупованих територіях. Ні цієї осені, ні наступної весни. Вибори в Донецьку та Луганську можливі лише після відновлення всієї повноти державної влади України на тих територіях. 3. United we stand.

Схожі новини