Передплата 2024 ВЗ

«Свій хлопець» – не професія

З крахом режиму Януковича сподівалися, що епоха призначень на керівні посади за принципом «свій хлопець» закінчилася. Виявилося: на жаль, це далеко не так.

Жовківщину лихоманить з приводу скандального призначення за наполегливою рекомендацією народного депутата Володимира Парасюка міністром МВС Аваковим начальником тамтешнього райвідділу міліції 32-річного лейтенанта з фармацевтичною освітою Олександра Гостіщева з Дніпропетровська.  Воно відбулося всупереч здоровому глузду (відсутність будь-якого досвіду оперативно-слідчої чи іншої міліцейської роботи, незнання специфіки регіону, лейтенант-фармацевт командуватиме старшими за себе на кілька щаблів досвідченими міліціонерами, які на службі «собаку з’їли»), і головне - законодавству про міліцію (відсутність вищої юридичної освіти і  не менш як чотирирічного стажу служби на керівних міліцейських посадах). Єдина перевага  Гостіщева - був 8  місяців у зоні АТО у складі батальйону «Дніпро-1». Але яке  це  має  відношення до райвідділу у прикордонному регіоні, через який завжди йшла контрабанда?     Питання риторичне? Хоча відповідь для  багатьох зрозуміла.

З іншого  боку, у нас запросто можна поставити керувати Збройними силами, і зокрема бойовими діями в АТО, заштатного міліціонера. Призначення 3 липня минулого року міністром оборони генерал-полковника Валерія Гелетея (він був ним до 14 жовтня) багато хто розцінив як диверсію проти України. Цей «полководець» закінчив Івано-Франківську середню спеціальну школу міліції. З такою освітою можна дослужитися хіба що до дільничного міліціонера. Нікому ж не спаде на думку довірити складну операцію на серці випускникові медучилища! За такої розстановки кадрів у Збройних силах в умовах війни Генеральний штаб мав очолювати випускник кулінарного технікуму. 

Схожі новини