Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Обоє зійшлися на думці», або Меркель — ла-ла-ла-ла...

Кров закипає від злості та обурення ! Пані Меркель, яка у неділю під час фіналу Чемпіонату світу з футболу обіймалася, сміялася та кокетувала з Путіним, учора заявила, що українська влада має якомога швидше приступити до переговорів з терористами, які діють на сході України.

«Обоє зійшлися на думці», або Меркель — ла-ла-ла-ла...
«Обоє зійшлися на думці», або Меркель — ла-ла-ла-ла...

Про таку позицію канцлера повідомила прес-служба уряду Німеччини за підсумками зустрічі Меркель із російським президентом у бразильському Ріо-де-Жанейро. «Обоє зійшлися на думці, що якомога швидше повинні бути проведені прямі переговори між українським урядом і сепаратистами у форматі відеоконференції», — сказано в офіційному повідомленні.

Ось так ненав’язливо і цинічно хвалений Захід здає нас Росії. Тепер вже очевидно, що лицемірна Європа зі своїми подвійними стандартами нам не допоможе. Ні матеріально, ні морально. Тоді хоч не шкодьте! Не встромляйте ніж у спину! Про третій етап санкцій проти Росії лідери європейських країн та Америки вже не заїкаються. Схоже, єдине, чого вони хочуть, це за будь-яку ціну припинення воєнних дій на сході України. Самі вони, звісно, жодної ціни платити не будуть. Це не їхня війна. Сваритися з Росією теж не хочуть. Не вигідно. Тому, наступивши на горло виплеканим європейським цінностям, продовжують обійматися з новітнім Гітлером. А той продовжує упиватися своєю безкарністю. Безкарність заохочує. Схоже, Путіну вже мало грати м’язами. Йому кортить ці м’язи застосувати на повну силу... Ну принаймні їх розім’яти. Адже факти, коли російська військова техніка під російськими прапорами відкрито, не маскуючись під міфічні ДНР і ЛНР, заходить на територію України, неспростовні.

Цього пані Меркель впритул не бачить. Як не бачить і того, що російські “Гради” з території Росії розстрілюють наші військові колони. Не бачить і не чує фрау Меркель цинічної геббельсівської брехні, яку транслюють російські телеканали. Чи, може, вона випадково стала невинною жертвою цієї тотальної антиукраїнської пропаганди? І тепер не відає, що каже? Бо кілька місяців тому Меркель говорила, що Путін, м’яко кажучи, втратив почуття реальності. Невже це заразне? І, пообій­мавшись з Путіним, так само відірвалася від дійсності? Інакше чим можна пояснити її непристойні ініціативи? Зрештою, якщо дуже хоче, то нехай сідає за стіл переговорів з Гіркіним чи Бородаєм. До речі, громадянами Росії. Але ж ні! Здається, вони персони нон-ґрата в Європі! Тож таку “приємність” вона рекомендує нам.

Сісти за стіл переговорів з терористами означає піти з ними на компромісні домовленості, піти їм на поступки. А що може бути ціною компромісу з сепаратистами? Територія, яку вони контролюють. Захід “проковтнув” анексію Криму, обмежившись для годиться заявами про “стурбованість” та сміхотворними санкціями. Тепер готовий закрити очі на створення другого Придністров’я? Лиш би Путіну догодити та в санкції не бавитися?

Мета військової агресії Росії на сході України — зупинити нашу євроінтеграцію. Будь-які компроміси з бойовиками, які нищать Україну, це крок, який віддаляє нас від євромрії. Це зрада Майдану. Меркель не може не розуміти, що Порошенко не має права, не має шансу йти проти волі українського народу. Тому єдина адекватна відповідь на неадекватні ініціативи Меркель — продовження АТО та якнайшвидша ратифікація у Верховній Раді Угоди про асоціацію з ЄС!

А до популярної пісні про Путіна та ла-ла-ла треба додати ще один куплет, щоб йому не було в цій пісні самотньо... Якщо Меркель так комфортно в компанії Путіна, якщо вона так відверто почала йому підспівувати, то нехай розділяє з ним пісенну популярність.

Схожі новини