Передплата 2024 «Добра кухня»

Активісти країни вітають Петра Порошенка та звертаються із символічним словом SOS

Відкритий лист

Президенту України п. П. О. Порошенку

Відкритий лист

Шановний пане Президенте!

Дозвольте засвідчити Вам свою повагу та від імені громадських активістів країни у цей важливий день звернутися до Вас із простим символічним словом SOS.

Ми просимо, щоби одним із перших питань, вступивши на посаду Президента України, ви вирішили питання, які потрапляють під категорію пріоритетних і покликані зупитини війну на Сході України та гарантувати громадянам України дотримання їх фундаментальних прав.

Мир настане, якщо зупинити зло — джерело насильства та війни.

Питання до вирішення:

1.

Перед тим, як наполягати на введенні санкцій західним світом по відношенню до державних зрадників України, необхідно, щоби сама Україна, у рамках чинного законодавства України та згідно норм міжнародного права, вжила необхідних заходів по відношенню до людей, чиї діяння завдали шкоди сувереніту, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а зокрема до:

— Януковича Віктора Федоровича

— Януковича Віктора Вікторовича

— Єфремова Олександра Сергійовича

— Пшонки Віктора Павловича

— Захарченка Віталія Юрійовича

та ін.

Відновлення політичних сил, що скоїли злочин державного рівня має бути неможливий. Просимо Вас взяти це питання під особистий контроль.

На Майдані Ви неодноразово говорили про необхідність санкцій.

Сьогодні у Вас, як новообраного Президента України, є така нагода і повноваження.

Тоді на Майдані ми ризикували, вимагаючи санкції щодо цих людей. Зараз немає жодних перешкод, щоби це втілити. Потрібна лише Ваша політична воля.

З повагою,

активістка, громадський діяч, волонтер Майдану

співачка

Руслана Лижичко

2.

Громадська ініціативи "Євромайдан SOS" закликає Вас виконати основний девіз Майдану "Права людини понад усе" та стати реальним гарантом дотримання прав і свобод людини, зокрема:

— налагодити постійний діалог із правозахисною спільнотою та створити консультативну раду з питань дотримання прав людини при Президентові України; зважувати кожну ідею реформи та кожну законодавчу ініціативу на відповідність принципу фундаментальних прав людини;

— здійснити ефективні заходи для забезпечення нормальних умов життя та належної реабілітації усім групам людей ("звільнені з полону", "травмовані", "вимушені переселенці"), які постраждали під час подій в Криму та на Сході України; виступити з ініціативою ухвалення відповідного закону про статус внутрішніх переселенців;

— стимулювати проведення об'єктивного розслідування та притягнення до відповідальності винних у злочинах як під час Євромайдану, так і в ході "неоголошеної війни" на Сході для попередження таких злочинів у майбутньому; сприяти залученню міжнародних інституцій та громадськості до таких розслідувань через створення спеціальної групи в рамках Генеральної прокуратури.

— послідовно здійснювати політику для зміцнення державної незалежності, відновлення правопорядку та припинення насилля на Сході, повернення окупованого Криму;

З повагою,

Ініціативна група громадян

"ЄвромайданSOS"

3.

Волонтери-медики від імені медиків України, на яких в нинішніх умовах покладена надзвичайна відповідальність за збереження життя громадян України.

Відсутність фінансування Міністерством охорони здоров'я унеможливлює викоання лікарями свого професійного обов'язку.

Необхідно:

— відновити фінансування лікарень на належному рівні;

— розробити програму державної допомоги з лікування та реабілітації постраждалих під час подій Майдану та АТО.

З повагою,

Медики-волонтери Майдану

Схожі новини