Передплата 2024 «Добра кухня»

НАК «переплутав» Схід із Заходом, або про що НАК домовляється з агресором?

Незрозуміло, особливо після прес-конференуції Міністра Юрія Продана, що і з якою метою робить делегація НАК «Нафтогаз України» в Москві. Тим більше тепер, в час російської агресії і, — до проведення тендеру при існуючій можливості диверсифікувати постачальників імпорту газу.

Таким чином НАК створює прецедент спілкування з агресором у світовій практиці. Міністр каже: домовляються. Тільки не зрозуміло про що, крім звільнення території, можна говорити з агресором?! Адже Російська федерація навіть не приховує те, що газ використовує для досягнення зовнішньополітичних цілей, тобто як зброю.

Виходить так, що київська делегація домовляється з РФ про газ, щоби на виручені від України гроші нашу землю плюндрував російський чобіт?!

У світі за всю історію нема прикладу, коли б жертва агресії співпрацювала з агресором. А Україна сьогодні є жертвою. Важко уявити, наприклад, щоби уряд У.Черчіля купував у гітлерівської Німеччини під час німецького бомбардування Лондона одного з кращих на той час німецького виробу — танків «Тигр».

Отже сьогодні, коли весь демократичний світ, зокрема вся Європа, готова підтримати Україну, наша делегація їде не у Європу, на Захід, а в Росію, на Схід, до агресора. І там веде якісь переговори. В той час, як всім очевидно, що єдиний правильний варіант поведінки є відмова від російського імпорту газу і його заміна по реверсу з європейських ринків. Технічна можливість є. Якщо навіть треба збудувати перемичку на газопроводі у Словаччині, то на це є зараз необхідний час — адже попереду літо. Там треба вести переговори.

Ціна на імпортний газ в даному воєнному випадку не повинна бути пріоритетом.

Схожі новини