Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«А» впало, «Я» пропало... Залишився Тігіпко

Ще півроку тому Партії регіонів й у страшному сні не снилося, на яке жалюгідне видовище вона перетвориться.

Зяючий пробоїнами корабель, з якого щури табунами бігли. Та й після втечі цих мерзенних тварюк з напівспорожнілої палуби тхне, як зі сміттєпровода. «Регіони» розклалися вже настільки, що готові розглядати як кандидатуру від себе на президентських виборах пропахлого політичним маразмом Добкіна. Дожилися. Ще б Гепу у довісок Допі висунули.

А робити штучне дихання непритомній партії викликався знаєте хто? Великий «реаніматор» Тігіпко, який примудрився тупо розтринькати свій завидний рейтинг (результат Тігіпка на президентських перегонах-2010 охрестили феноменом), а потім ще й власну партію «Сильна Україна» «Регіонам» живцем згодувати. Після такого харакірі Тігіпко вирішив до Партії регіонів всер­йоз прикластися. Візьміть, каже, мене головою. Навіть звернення до делегатів «регіонівського» з’їзду (який ніяк стартувати не може) записав. «Сьогодні від вас залежить існування Партії регіонів. Дуже сподіваюся, що на з’їзді ви проголосуєте по совісті, а не з примусу і чиєїсь примхи», — звернувся Тігіпко до однопартійців, хрестячись, що готовий взяти на себе відповідальність у цей надскладний для партії час.

Весна, гормони грають. Тігіпко хоче «Регіони», аж пищить. А що: на політичному безбаб’ї і риба — раком. Коли на носі — президентські перегони, то і «потрьопана» Партія регіонів — краще, аніж ніякої. Хай навіть рейтинг утричі плюхнувся (з 30 відсотків на минулих парламентських виборах до 10 зараз), але Тігіпко і тим не гребує. Розрахунок очевидний: і партструктура на виборах підсобить, і грошенят на свого кандидата партія вимушена буде підкинути, і «регіонівський» електорат, якого від майданівської крові на руках «регіоналів» не знудило, на бейджик з рідною символікою клюне.

Тепер зрозуміло, чому навіть кривава сторінка у біографії «Регіонів» не відвадила Тігіпка від партії. Тому що послідовний. Задумав, скориставшись ситуацією, «намалюватися» найперспективнішим кандидатом від «Регіо­нів» (вибирати ж особливо ні з кого), і йде до своєї мети по руїнах і трупах. А як інакше це назвати, якщо Тігіпкові наплювати, що на совісті партії, яку він збирається використати для своїх шкурницьких інтересів, — кров Небесної сотні і розграбована до ручки країна?

Це з такої партії Тігіпко зібрався нові «Регіони» будувати — порядні, чесні і відповідальні? Та скільки трупи не марафеть, все одно Франкенштейн вийде. І виключення Януковича, Азарова та решти «щурячої гвардії» (вигнання збираються оформити на з’їзді 29 березня) не змиє з «Регіонів» майданівського прокляття.

Краще, що міг би зробити Тігіпко у цій ситуації, піти. Не у президенти від «Регіонів», а з «Регіонів». Красна ціна партії — кандидат Добкін. Кращого осикового кола для ПР не придумаєш. Туди їй і дорога.

А тим часом...

Поки у «Регіонах» готуються «виписати» з партії Януковича, той збирається знову нагадати про себе виступом у Ростові-на-Дону. Інформацію про це поширило радіо «Вести». Мовляв, чергова ростовська прес-конференція Януковича запланована на 28 березня. Згодом, одначе, інші російські джерела цієї інформації не підтвердили...

Схожі новини