Передплата 2024 «Добрий господар»

У маршрутних таксі за проїзд мають платити всі!

У магазинах, на роботі, у транспорті тільки й розмов: про Крим, ситуацію в Україні і про те, як усе подорожчало!

А тут ще й сказали, що з 1 квітня у Львові за проїзд у маршрутці доведеться платити 3 гривні замість двох. Щоб транспорт не зупинився взагалі, власники маршрутів вимагають від виконавчого комітету затвердити новий тариф.

За словами перевізників, проїзд у маршрутці взагалі має коштувати 4 гривні, а вони просять бодай три. Хто би сперечався: три — то три. Якщо треба, заплатимо і чотири.

Транспорт має окуповуватися. Знаю, яке дороге пальне, запчастини, які дорогі і як швидко зношуються колеса. Маршрутки за день “намотують” кілька десятків кілометрів по не завжди якісних дорогах. Через ями на дорогах виходять з ладу зношені машини. Та якщо порахувати, скільки вранці народу пхається у кожен бусик, то складеться враження, що перевізники мали би ще скинути ціну за проїзд. Але тільки за тієї умови, якби всі платили! А платить менша половина “набитого” автобуса.

Якось їхала на роботу, у маршрутку увійшли дві жінки. І обидві замість грошей показали водієві пенсійні посвідчення. Одній з них на вигляд років 57-58, інша, може, на два роки старша. Жіночки між собою обговорювали шефа, який зараз їм “впише” за запізнення. Одна казала, що зараз “замалюється” перед шефом і знову піде в архів, бо по бухгалтерії щось там треба знайти. Інша реготала, що вже навіть кави не буде пити, а відразу включається у роботу. У той момент мені стало шкода перевізників і тих людей, які мають “доплачувати” за працюючих “пенсіонерів-молодичок”. Чому така несправедливість? Людина допрацювала і дожила до пенсії. Отримує пенсію і має можливість ходити на роботу, за яку отримує зарплату. То невже не може заплатити за проїзд дві гривні? Чому їздять молоді працюючі пенсіонери за рахунок студентів і молодих батьків, які виховують по двоє-троє дітей?

Пригадую, їхала на роботу в годину пік і намагалася втиснутися у маршрутку. Старенька бабуся (завжди дивувалася, звідки старші люди мають стільки сили! — Г. Я.) своїм тілом мене впхала в автобус. Водій кричить: “Дайте зачинити двері!”, але бабуся не вийшла. Вона так штовхала всіх, щоб тільки не залишитися на зупинці. На запитання водія: “Пані, вони всі пхаються, бо їдуть на роботу, ну а вам де так рано треба?” — бабуся відповіла: “Та їду на базар подивитися”.

Якби нашим бабусям, яким уже нема куди поспішати, дозволили за всі їхні заслуги безоплатно їздити тільки у тролейбусі, — було би дуже правильно. А хто з них захоче покататися у маршрутці, нехай би заплатив три гривні. Бо у маршрутних таксі за проїзд мають платити всі! І тоді би перевізникам не треба було піднімати вартість за проїзд...

Схожі новини