Передплата 2024 «Добра кухня»

Сила духу сильніша від зброї

Я пишаюся українськими військовими! Та що я, весь світ захоплений!

Держсекретар США, перебуваючи в Україні, заявив, що вражений не лише Майданом, а й “витримкою та професійністю дій українських військових”. Така оцінка офіційного представника наймогутнішої країни, армія якої вважається найбільш боєздатною у світі, особливо цінна.

Схоже, заскочені і замасковані під “невпізнаних” російські солдати. Бліц-криг Путіна зазнав нищівної поразки. Кремль зламав зуби об патріотизм, мужність та вірність військовій присязі українських військовослужбовців. На жаль, жодне російське телебачення не покаже сюжету, де 50 військово­службовців севастопольської бригади тактичної авіації на чолі з полковником Юлієм Мамчуром з українським прапором та під державний гімн без зброї йдуть у свою військову частину. Розгублені і ошелешені цим видовищем росіяни стріляють у повітря. Наші хлопці, не зупиняючись, кажуть окупантам: «Мы хозяева нашей земли! Идём дальше!» Від цього сюжету мурашки біжать по шкірі, а серце починає битися швидше від гордості за цих хлопців. Ось так народжується нація, народ!

Путін сподівався, що розграбована та деморалізована українська армія здасться без бою. Мабуть, думав, що в Криму всі вояки російськомовні, отже, проросійськи настроєні. А тих, хто буде “ламатися”, доламають грошима. Жебрацький стан української армії, до якого її методично доводив не один горе-міністр, для Путіна не новина. Тому хотів з наших вояків зробити таких собі “тушок”. Путін ні на хвилю не сумнівався, що візьме Крим швидко і “голими руками”. Не встигнуть “хохли” злякатися...

Українці не злякалися. Під дулами автоматів виявились стійкішими та поряднішими, ніж деякі наші продажні політики та генерали. Показали, що честь і гідність для них не порожній звук. Що незалежно від того, якою мовою розмовляють, почуваються українцями і патріотами! Начальник Радіотехнічних військ командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Сергій Вишневський розповів, що розмовляв з представником Чорноморського флоту Росії. “Він висловив захоплення мужністю та витримкою наших військовослужбовців, зазначивши, що на такий перебіг подій вони не розраховували”, — заявив полковник Вишневський.

Ще один яскравий приклад. Військова частина А 45-15 в Бельбеку вже тиждень в облозі “визволителів”. Біля частини зібрався натовп людей.

— Командир, ты же родом из Красноярска! — крикнула командиру частини полковнику Олегу Подавалову пенсіонерка із «Русского блока». — Твоя Родина — Россия!

— Моя Родина — это мои парни, — відповів суворий полковник. — А мои парни — здесь.

Українська армія, попри те, що жоден президент в кращому разі не звертав на неї уваги (як Ющенко), а в гіршому віддавав на розграбування та дерибан міністрам, яких цікавили лише майно та землі армії (як Янукович), продемонструвала, що вона — козацького роду. Виявилось, що ядро армії — здорове! Попри хронічне та цілеспрямоване недофінансування, попри недовіру та неповагу низової та середньої ланки офіцерів до корумпованого керівництва, військовослужбовці виявили нечуваний патріотизм та високий моральний дух. Саме завдяки цьому Україна вже здобула перемогу над путінською Росією. Моральну!

Героям слава!

Схожі новини