Передплата 2024 ВЗ

Без права на помилку!

Турчинов оголосив формування Коаліційного Уряду Народної Довіри

Головою Уряду пропонується Яценюк, який не має Народної Довіри.

Навіщо витрачати час? Проштовхнути через Раду прем'єра без довіри? Хіба в країні панує спокій, економіка на підйомі, а зовнішні загрози відсутні? Перевірити межу терпіння людей? Не варто, Янукович перевірив...

Бачу, що від цієї Ради толку для країни не буде, надто швидко оговталися й увійшли у закулісні партійно-олігархічні торги. Радою маніпулюють...

Але — і Майданом уже намагаються маніпулювати: пару кадрових коврижок — в обмін на "Народну Підтримку", аби Майдан розійшовся і не заважав рулити? "Майдан свої завдання виконав, може розходитися", — Турчинов сказав. Сам! Троє в одному — Президент, спікер і прем'єр одночасно.

Що робити?

1) Призначати дострокові парламентські перевибори. Щоб не було провалу управління, краще на осінь, разом з перевиборами місцевими, але можна окремо й негайно — врешті-решт цій Раді на виборах-2012 народ не давав ТАКИХ величезних повноважень, як не давав на виборах-2010 Януковичу повноважень диктатора. Тож перезавантаження влади — так перезавантаження повне!

2) Сформувати на цей період інший Уряд: не партійно-олігархічно-коаліційний з імітацією "Народної Довіри" до прем'єра, а Уряд Технократів — аби відновив керованість, втримав ситуацію і почав не надто популярні (на першому етапі), але потрібні країні реформи.

Мій висновок: з такою дружбою влади нинішньої і минулої, з такими вождями фракцій та їхніми спонсорами-олігархами, з небажанням люстрації, Коаліція і Народна Довіра — у цій Раді речі несумісні.

Чи у Вас ще залишилися ілюзії?

Схожі новини