Передплата 2024 «Добра кухня»

Як проходила моя зустріч з дипломатом "Fuck the EU"

Коли я приїхав в посольство США в Києві, я ще нічого не знав про відео з записом телефонної розмови заступника держсекретаря США з питань Європи Вікторії Нуланд з послом США.

Цей запис з'явився зовсім незадовго до нашої зустрічі, яка була узгоджена вже давно.

Нуланд привітала мене з трохи збентеженою посмішкою і сказала, що їй дуже шкода. У цей момент я ще не розумів, за що вона вибачається. Тоді вона дістала свій IPad і показала мені відео (з її спірним висловом "Fuck ЄС", прим.ред.).

Розділ 1: Я дійсно не можу зрозуміти цього переполоху, я дуже ціную Вікторію Нуланд. Як і багато інших представників ЄС, вона доклала багато зусиль для вирішення конфлікту в Україні.

Навіть якщо у телефонній розмові у неї щось вирвалося, вона, звичайно, так не думає. А що стосується її висловлювання про мене: Я бачу це точно також як вона! В уряді Януковича я не займу ніяку посаду, це так було і буде.

Розділ 2: Я думаю, ми повинні більше турбуватися не про зміст розмови, а про ту обставину, що все це стало надбанням громадськості. Як таке може бути, що посередник і посол прослуховуються, і запис їх телефонної розмови використовується в інтернеті для пропаганди?

Для мене ясно, що цією публікацією хтось хотів спровокувати США та ЄС. Всі сторони зараз повинні розсудливо відреагувати і не дати заманити себе в цю пастку.

Важливо, щоб США і ЄС продовжували разом виступати посередниками, все інше тільки сприяє режиму Януковича.

Схожі новини