Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розводка з боку влади або провокація проти Майдану...

У мережі йде дискусія, буде чи не буде звільнено будівлю КМДА (Свободою чи кимось іншим, до 17 лютого чи після) – в ОБМІН на звільнення заручників-протестантів...

Змушений повторити свою позицію.

1) Жодних звільнень будівель в ОБМІН на звільнення заручників. Звільнення заручників і звільнення будівель — то абсолютно різні питання, які мають вирішуватися окремо і без жодного ОБМІНУ.

2) Заручники-протестанти мають бути звільнені владою безумовно й негайно, як передумова для дальшого звільнення ОБОМА СТОРОНАМИ будівель, вулиць, кварталів. Під звільненням протестантів я розумію не фіктивне звільнення (з-під стражі під домашній арешт), а реальне: звільнення затриманих до СІЗО, звільнення заарештованих, в т.ч. під домашній арешт, амністія уже визнаних винними рішенням суду за участь в акціях протесту.

3) Лише ПІСЛЯ звільнення заручників-протестантів, а не раніше, тим більше — не в ОБМІН на звільнення, має розпочатися звільнення обома сторонами захоплених будівель, вулиць, кварталів і виведення урядових військ — у регіонах і столиці.

4) Відведення військ (сил) у Києві має здійснюватися обома сторонами СИНХРОННО й ПОЕТАПНО. Бачу три таких етапи:

перший етап: влада — виводить із столиці Беркут (київський у казарму, некиївський додому в регіони), Майдан у відповідь — звільняє кілька приміщень обласних держадміністрацій;

другий етап: влада — виводить із столиці Внутрішні війська (київські у казарму, некиївські додому в регіони), Майдан у відповідь — звільняє решту приміщень обласних держадміністрацій і будівлю КМДА;

третій етап: влада — виводить із столиці підрозділи міліції, звезені з регіонів, київська міліція залишається і забезпечує правопорядок у місті, Майдан у відповідь — звільняє вул. Грушевського, забезпечує вільний доступ до урядового кварталу й закріплюється в раніше погоджених межах (Майдан Незалежності, Український дім, Будинок профспілок і Жовтневий палац).

Головне, що хотів би до Вас донести: звільнення КМДА або інших будівель в ОБМІН на звільнення заручників — це розводка з боку влади або провокація проти Майдану, так само в інтересах влади!

Схожі новини