Передплата 2024 «Добра кухня»

Піти з Майдану? Мої умови

Якби запитали мене, що потрібно, що б ти Арсен пішов з Майдану і перейшов до рутинного політичному діалогу ? Які твої умови?

Я б виставив такі вимоги:

1. Зміна Конституції України. Повернення до конституції 2004року, як варіант. Головне повернення до парламентсько -президентської моделі держави — без царя. Випливають з цієї зміни — дострокові, може і не завтра, але дострокові вибори Президента.

2. На основі відновленої конституції створення нової більшості у чинній Верховній Раді.

3. Нова більшість у ВР формує новий Кабінет міністрів, що не залежний від чинного президента, а залежний від нової більшості. Як перехідна модель влади — до президентських виборів — потім повне перезавантаження влади.

4. Новий Кабінет міністрів одним із перших своїх рішень повертає країну на шлях євроінтеграції і в найкоротший термін підписує угоду з Євросоюзом про асоційоване членство, можливо, з посиленими преференціями для України. Це реально.

5. Всі політичні заручники, всі політичні в'язні і, в першу чергу, Юлія Тимошенко — звільняються і, проти них припиняється кримінальне та адміністративне провадження за сфабрикованими звинуваченнями.

6. Буде розпочато і доведено до логічного кінця РЕАЛЬНЕ розслідування по всіх випадках побиттів, тортур і викрадень людей в останні місяці. І винні будуть притягнуті до відповідальності. Тільки без імітації, а як годиться.

Виходить, це за великим рахунком і все... Якщо все це відбудеться — я готовий повернутися з Майдану — до рутинної парламентської діяльності — до хрипоти сперечатися з опонентами в парламенті навколо економічних законів розвитку, моделей інвестиційних ризиків, балансу податкової системи, балансу виборного законодавства та іншого...

Ось на таке я згоден. Ось такий мій компроміс.

А Ви то — як? На що готові Ви ? !

Схожі новини