Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єдиним предметом для переговорів з Януковичем має бути термін президентських виборів

Треба визнати – переговори з Януковичем були провальними.

Скасування диктаторських законів та пропозиція обміну заручників на адмінприміщення — явно не є виконанням вимог Майдану.

Поведінка Януковича і його команди свідчить, що наші бурбони так нічого і не зрозуміли, так нічому і не навчилися. Доморощений монарх ліг на лікарняний і передав нам, що він умиває руки.

Тим часом ситуація в країні загострюється.

1.Продовжується індивідуальний терор проти активістів Майдану. Горять машини, пакують в тюрми, катують в лісах. Відкрито звучать заклики до розколу країни. Нас явно штовхають на ескалацію насилля. Ціль — ввести надзвичайне положення, яке покриє всі злочини і перетворить Україну в Малоросію.

2.Міжнародні санкції та безумство влади вивело частину українських олігархів з стану безумовної підтримки Януковича. Партія Регіонів у Верховній Раді тріщить на очах. Необхідність повернення до парламентської республіки захоплює все більшу кількість пасажирів владного Титаніка.

3.В той же час в країні — реальний дефолт. При січневому плані податків у 30 млрд. грн. реально надійшло 5. В січні треба сплатити понад 1 млрд. дол. МВФ. При цьому Москва відмовилася фінансувати український бюджет до формування нового Уряду.

Що я пропоную в цій ситуації?

Треба припинити розмови про збільшення учасників переговорів з диктатором. Не ми, а він має просити їх відновлення.

Для цього:

1. Максимально активізувати розбудову рядів Самооборони Майдану. Сьогодні їх 5 тисяч. І влада з цим рахується. Організованих і дисциплінованих захисників Майдану має бути 50 тисяч — тоді нас будуть боятися. Всі в ряди Самооборони — така задача для кожного прихильника революції в Києві та на місцях!

2. Всі лідери парламентської опозиції мають припинити будь-які торги за урядові посади та квоти. Майдан має поставити Януковичу ультиматум — без повернення до демократичної Конституції 2004 року ніякого Кабміну створити ми не дамо. Час і наближення дефолту працює на нас.

3. До відкриття наступної сесії ВР всі зусилля мають бути направлені на створення нової антидиктаторської більшості. Обрання нового Голови ВР стане знаком готовності відновити парламентсько-президентську республіку.

4. Після повернення Конституції 2004 року слід створити Уряд народної довіри. Особлива увага — до нейтральності силового та фіскального блоку.

Виведення Генпрокуратури, МВС, Мінюсту та податкової з-під контролю Межигірської Сім'ї є не тільки гарантією безпеки активістів Майдану, але й необхідною умовою чесних виборів.

5. Єдиним предметом переговорів з Януковичем має бути термін президентських виборів.

Схожі новини