Передплата 2024 «Добрий господар»

Головною вимогою Майдану є припинення узурпації влади Януковичем. За це заплачено кров'ю!

Мільйони людей боролися на Майдані і ризикували життям на Грушевського не для відставки старого кровосіся Азарова.

Ми потребуємо не тільки зміни персон при владі, а зміни системи влади. А це значить, що не досить скасувати фашистські по суті закони 16/01. Не досить навіть звільнити сотні полонених режиму.

Треба зробити неможливим подібне беззаконня у майбутньому.

Тому головною вимогою Майдану є припинення узурпації влади В. Януковичем. За це заплачено кров'ю героїв опору режимові.

Депутати опозиції мають не втягуватися в пустопорожні комісії, а:

1. Добитися повернення Конституції 2004 року шляхом голосування на наступній сесії 300-ми голосами законопроекту 4180;

2. Проголосувати за новий технічний Уряд та об'єктивний ЦВК;

3. Прийняти рішення про дострокові вибори Президента.

Формування і очолення Уряду опозицією можливе лише на основі Конституції 2004 року (що захищає його від щоденної можливості відставки Указом Президента без будь-яких об'єктивних причин), призначення нових губернаторів за поданням Народних Рад областей та підписання Януковичем директив для Угоди про Асоціацію з ЄС.

***

ЗАЯВА Громадянської Ініціативи "Третя Українська Республіка"

Ми, представники Громадянської Ініціативи "Третя Українська Республіка", вітаємо кроки Верховної Ради України щодо початку врегулювання суспільно-політичної кризи в Україні, що були зроблені 28 січня нинішнього року.

Водночас, ми застерігаємо, що створення в парламенті комісії щодо змін до Конституції України може виявитися звичайним шахрайством і обманом зі сторони влади. Створення такої комісії фактично легітимізує нинішній стан справ в Україні, а саме: узурпацію влади однією особою — Президентом України Віктором Януковичем. Окрім того, ми переконані в тому, що навіть при добрій волі сторін такий крок є надто тривалим шляхом для вирішення нагального питання, яке лежить в основі глибокого суспільного та політичного конфлікту в нашій державі.

Ми переконані, що остаточне слово у цьому процесі може і має сказати Верховна Рада України, як представник Українського народу.

Кардинальне розв'язання цієї проблеми "Третя Українська Республіка" бачить у якнайшвидшому вирішені у правовому полі ситуації, яка склалася після рішення Конституційного Суду України від 30 вересня 2010 року, яким було визнано неконституційним Закон України N2222 від 8.12.2004 р.

Ми пропонуємо на найближчій черговій сесії Верховної Ради України — у лютому нинішнього року — провести остаточне голосування щодо прийняття в цілому не менш ніж двома третинами голосів народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України закону про внесення змін до Конституції України в редакції законопроекту N4180, який отримав позитивний висновок Конституційного Суду України (без змін внесених під час прийняття Закону України N2222).

Тільки в такий спосіб, можна зупинити узурпацію влади в Україні та дати можливість усім органам державної влади повернутися в конституційне русло.

Схожі новини