Передплата 2024 «Добрий господар»

Це – не ваша війна. Параду перемоги не буде!

Зверненнядо солдатів та офіцерів Внутрішніх військ та спецпідрозділу "Беркут"на вулиці Грушевського 22 січня 2014 року

Cолдати і офіцери!

Чотири роки я керував Міністерством внутрішніх справ і жодного разу не відправляв вас проти українського народу. Я брав усю відповідальність на себе. Мої сини тренувалися у спортзалі "Беркуту" разом із вами.

Разом із генералом Яремою я будував для вас гуртожиток. Я робив усе для підтримки Внутрішніх військ, які були гвардією МВС. Зрештою, Янукович посадив мене в тюрму за те, що я нібито незаконно святкував День міліції.

Тоді нам було що святкувати. Щороку "Беркут" затримував понад тисячу озброєних злочинців, але не стріляв і не вбивав мирних громадян. Внутрішні війська патрулювали третину українських міст, і нам також було чим гордитися, коли затримували злочинців.

Сьогодні за вашими спинами ховаються товстожопі генерали, які купили свої погони і в золотих зливках тримають награбоване і українського народу.

"Беркут", Внутрішні війська, хіба ви не знаєте, що при кожному райвідділі існує общак, заради якого оббирають людей і відправляють його "на гору"?

Це — не ваша війна!

Зупиніться!

Параду перемоги не буде!

Вас зробили "9 Ротою". Вашими спинами і вашою мужністю прикриваються ті владні негідники, які хочуть продати Україну Кремлю.

Солдати! Бійці! Навіть коли тиждень тому я потрапив під кийки "Беркуту" і лежав зі струсом мозку, написав заяву, що не маю претензій до бійців.

Але так було до сьогоднішнього дня. Сьогодні вночі тут було вбито трьох громадян України. І цього ніщо не може вже виправдати. Так, тут стоять люди, доведенні до відчаю. Мільйони громадян країни вимагали від Януковича припинити грабувати Україну, ваших батьків, ваших дружин, ваших братів і сестер.

Два місяці Янукович нас не чув, бо в нього від "бабла" позакладало вуха і відняло розум. Він гамузом продав нас усіх. І нас, по цю сторону барикад, і вас — у погонах із того боку.

Ми один народ, солдати і бійці.

Ми один народ, і грабують нас однаково.

Рано чи пізно ви повернетеся додому. І жодним геройством не можна буде вважати те, що відбулося тут уночі. Три вбитих людини назавжди залишаться в цьому дні.

Солдати, бійці, офіцери!

Я знаю, у вас є Присяга. Але ви присягали не банді, не Януковичу, не Захарченку, а Українському Народові.

У вас є накази, вас лякають трибуналом. Не бійтеся нічого. Якщо Янукович переможе, вистоїть, він продасть нас Кремлю. І тоді ви першими поїдете в Чечню, бо через неї пройшли всі російські спеціальні підрозділи, залишивши там десятки тисяч полеглих.

За це ви воюєте?

Солдати, бійці!

Я був у ваших гуртожитках. Знаю, що ви їсте макарони і картоплю, так само, як і ті, хто стоять навпроти вас. Ви не їсте ікру і гранати. Їх з'їдають ті, хто кинув вас сюди. Вас змушують захищати мерзотників, що готові розпочати війну.

Усі ті генерали ховаються за вашими спинами, а не стоять на першій лінія, так як я.

Я, Юрій Луценко, даю вам обіцянку про те, що ніхто з вас не постраждає, якщо ви припините виконувати злочинні накази.

Схожі новини