Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Янукович зробив ще один крок до диктатури

16.01.2014 р. у Верховній Раді відбулося «ухвалення» законів без самого факту результативного голосування за них.

Це не лише очевидний злочин, за який, коли прийде час, усі винні понесуть кримінальну відповідальність, це ще й остаточна ліквідація українського парламентаризму як головної гілки державної влади в Україні.

Я переконана, що всі ці події в парламенті санкціоновані Віктором Януковичем. Сьогодні він, свідомо вбивши парламентаризм, зробив ще один вагомий крок до встановлення в Україні реальної неодиктатури.

Я вважаю, що парламентська опозиція зараз зобов’язана зробити наступні дії.

Перше.Якомога швидше направити відкриті публічні листи В.Януковичу та В.Рибаку з вимогою не підписувати ці законопроекти, за які не проголосував парламент, із чітким викладенням суто юридичних доказів цих фактів, підтверджених якісними відеозаписами.

Друге.Якщо після таких публічних листів В.Янукович та В.Рибак усе ж таки підпишуть ці нелегітимні закони, я прошу парламентську опозицію негайно, у день підписання цих законів, передати до Генеральної прокуратури юридично мотивовану заяву про злочин В.Януковича, В.Рибака, І.Калетніка, В.Олійника та інших причетних і добитися внесення цієї заяви до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань.

Третє.Я прошу опозицію негайно передати до суду скаргу про те, що 16 січня у Верховній Раді було сфальсифіковано процес ухвалення законів з вимогою визнати ці голосування недійсними. До скарги необхідно додати переконливі відеодокази фальсифікацій голосування та наполягти на винесенні постанови суду щодо призупинення процесу підписання цих законів до моменту розгляду справи в суді.

Четверте.Я прошу опозицію цю судову справу про нелегітимність ухвалення 16 січня у Верховній Раді України пакету законів провести через усі інстанції національної системи судочинства. Обов’язково, якомога швидше передати цю справу про фальсифікацію 16 січня голосування в українському парламенті до Європейського суду з прав людини і попросити розглянути її в пріоритетному порядку.

П‘яте.Незалежно від того, що робитимуть українські суди та Генеральна прокуратура для зупинення процесу нелегітимного голосування у Верховній Раді (скоріше за все вони будуть покривати цей злочин), я прошу опозицію негайно створити громадську публічну слідчу комісію зі знаних правознавців України, яка разом із журналістами публічно дослідить факт фальсифікації 16 січня 2014 р. голосування у Верховній Раді та зробить свій публічний висновок щодо цих подій зі справедливими вимогами до органів української влади. Цей експертний висновок, можливо, треба буде долучити до заяви до Європейського суду.

Я прошу опозицію разом із громадянським суспільством діяти невідкладно та рішуче, бо ми захищатимемо не закони, над якими 16 січня познущався В.Янукович, а український парламентаризм, який є останньою барикадою перед остаточним встановленням неодиктатури.

Я прошу опозицію діяти невідкладно.

Схожі новини