Передплата 2024 ВЗ

«Ви є значно потужнішими за тих, хто хотів би примусити вас мовчати!»

Майдан — явище суто українське. Це наше «ВСЕ». Наша непокора тяжкій долі, наша демократичність на генному рівні. Це такий собі фестиваль-карнавал козацької душі. Мужньої та незламної.

Кажуть, що мова Бога — це музика. А ми ще й музикальний народ. Мислення у нас ритмічне та мелодійне. Українці — гармонійна нація, красива та натхненна, і миролюбна.

Я зараз часто згадую геніального Майкла Джексона, котрий для багатьох просто мега зірка, але мало кому відомо, що він автор надзвичайно проникливих, пронизливих за рівнем мислення текстів. Американець-Майкл любив українські соняшники, які ростуть тепер на його могилі, захоплювався Україною і мріяв тут побувати…Думаю, його геніальні пісні звучали б на Майдані в унісон з енергетикою слухачів. В концертному турі «History» під час виконання «Earth Song» у шоу Майкла не сцену виїжджав бутафорський танк, полонені люди.., солдат, який потім падав на коліна і кидав зброю…Абсурд війни і усвідомлення цього абсурду. Такий момент просвітлення, катарсис. Майкл співав про несправедливість світових лідерів, про те, що урядам байдуже до людей, що світ прекрасний, і ми мусимо зберегти нашу землю, що немає нічого ціннішого за просту людину, за її життя. Меседж, який, на жаль, не зрозумілий нашим беркутівцям, «силовикам» — перевертням у погонах…

У далекому 1985 році Майкл, зібравши хор з зірок шоу-бізнесу записав знамениту пісню «We Are The World». Очолив цей проект продюсер, легенда американської музики Куінсі Джонс. Деякий час назад я написала містеру Куінсі про події в Україні, про те, що у нас відбувається. Що підтримка світу, в тому числі визначних музикантів, була би вагомою для соціуму, що світ повинен дізнатись про Майдан…

І ось містер Джонс звернувся до українців через свою сторінку в ютубі і підтримав протестувальників зокрема такими словами: «Історія вкотре доводить, що суспільство, яке базується на демократичних ідеях, завжди долає ті суспільні системи, котрі засновані на пригнобленні у будь-якій його формі. І в той час, коли ваші намагання сформувати демократичну Україну натрапляють на перешкоди, сповнюйтесь натхненням та розумінням, що ви є значно потужнішими за тих, хто хотів би примусити вас мовчати!»

Схожі новини