Передплата 2024 ВЗ

Два тижні Майдану – ми вже стали іншими!

Кожен день, година, хвилина, секунда Майдану – це емоція, енергія, нерви, зусилля, напруга, сподівання, тривога, біль, співчуття, холод, розчарування, втома, поклик, підйом, падіння, надзусилля, радість...

Майдан триває. Ми ще не знаємо, чим і коли він завершиться. Але...

За ці два тижні Майдан нас уже змінив — ми з Вами стали іншими! Вичавили з себе раба, відчули лікоть одне одного, проявили свої кращі риси людини і громадянина! Це не пафос — це правда!

Ми витіснили з себе байдужість — відчули себе Громадянами, активними й відповідальними, за долю власну і долю країни.

Ми від гасла перейшли до реального відстоювання своїх прав — фактично у режимі on-line і non-stop одночасно.

Ми разом — проти знахабнілих, корумпованих і продажних чиновників, депутатів, прокурорів, суддів...

Ми разом — на Банковій, біля Кабміну, Ради, Генпрокуратури, УБОЗу, суду, СІЗО, біля казарми Беркуту і гуртожитку його родин, під офісами олігархів і на КПП військових частин... Під лікарнями швидкої допомоги і живим ланцюгом навколо автозаків...

Майдан уже зараз — це потужна й дієва самоорганізація Громадян, поява нових громадських ініціатив, формулювання вимог до влади — влади нинішньої і, що важливіше, влади наступної!

Майдан уже зараз — це величезна самовіддача і жертовність сотень тисяч Громадян, це гідність і повага, реальне самоврядування!

На вулиці зараз холодно — а на Майдані тепло, правда?

Рано чи пізно Майдан завершиться, він на площах завершиться — але маємо зберегти Майдан у душі. Тоді при будь-яких вітрах і холодах у нашій країні, в державі Громадян — буде тепло!

Схожі новини