Передплата 2024 «Добра кухня»

“Українці випадають”... А може, Блохін “не тягне”?

Якщо говорити про якість гри, яку демонструють “біло-блакитні”, то це, як на мене, перебільшення. Усе-таки був матч проти “Шахтаря” в Донецьку, в якому “Динамо” виглядало не слабшим за “Шахтар” (мова не про результат, на який вплинуло необ'єктивне суддівство Швецова). Але, якщо подивитися на турнірну таблицю, то з Дем'яненком можна погодитися. Після п'яти турів у киян лише сім очок. Від “Шахтаря”, який на першому місці, аж вісім пунктів. Від “Металіста”, який іде другим, — шість очок. Тож уже на початку сезону шанси “Динамо” зіграти за його підсумками в Лізі чемпіонів видаються примарними.
Після домашньої поразки від “Чорноморця” головний тренер “Динамо” Олег Блохін, зокрема, зауважив: “Випадають не іноземці, а українці. І увесь час доводиться шукати той мінімум з чотирьох українців, які повинні грати у складі". З цих слів важко однозначно зрозуміти, що мав на увазі наставник. "Випадають", бо травмуються, чи "випадають" з гри, бо виступають набагато гірше від легіонерів? Якщо останнє, то дуже дивно. Бо у матчі проти одеситів повністю випали з гри “Динамо” якраз іноземці, Ідеє і Дуду, яких головний тренер невідомо з яких міркувань випустив у стартовому складі. Не краще виглядали й хвалені легіонери Беланда й Тремулінас... Якщо хтось у “Динамо” й грав, то якраз українці. Безус, що вийшов на поле після перерви, хоч і не забив, але старався, загострював гру. Зрештою, дальнього удару по воротах Безотосного, після якого голкіпер “Чорноморця” помилився і пропустив гол, завдав теж українець — Сидорчук... Так чи інакше, зі стартовим складом Блохін у матчі проти "Чорноморця" помилився.
Так виглядає, що Блохін не зміг налагодити стосунки з футболістами. Головний тренер відкрито конфліктує з одним зі стовпів оборони “Динамо” — Євгеном Хачеріді.
“Після того, як його почали запрошувати у Донецьк, Хачеріді припинив тренуватися та працювати. Такого бути не може", — сказав Блохін після матчу з “Чорноморцем”. Запитання: якщо футболіст “припинив тренуватися”, як він потрапив у стартовий склад? До речі, до “Шахтаря” Хачеріді почали кликати (якщо це взагалі правда) лише після того, як їхній конфлікт із Блохіним став надбанням широкої громадськості... Як розповів російський телекоментатор Олексій Андронов, “після матчу з “Чорноморцем” у роздягальні “Динамо” був бокс”. Значить, атмосфера в команді — гірше нікуди. Гравці у цьому також винні, — але насамперед винен тренер.
Перед початком нинішнього сезону “Динамо” купило кількох легіонерів. У клуб пришли Мбокані, Беланда, Тремулінас, зараз ось докупили Драговіча... Але наразі не схоже, що ці коштовні придбання дозволять нашому іменитому клубу втрутитися у боротьбу за право зіграти в Лізі чемпіонів. Деякі експерти вважають, що “Динамо” слід було витратити гроші не на гравців, а на “коуча”. Мовляв, із великого футболіста зовсім не обов'язково виходить великий тренер, ось і Блохін у “Динамо” явно “не тягне”... Сумнівно, щоб уже після п'яти турів президент “Динамо” прийняв рішення про відставку Блохіна. Але часу в Олега Володимировича усе менше і менше...

Схожі новини