Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підпірну стінку треба... підперти

Впевнено крокувати до Європи – ой як заважають нам ще “радянські” підходи! Зараз місто посиленими темпами будує велодоріжки. З одного боку, ніби й поаплодувати треба, але чомусь все більше критики в бік очільників міської господарки чуємо...

Взяти хоча б вулицю Наукову. Неподалік супермаркетів, за мостом, газон підтримує капітальна підпірна стінка. Тягнеться вона декілька десятків метрів, нависає над вулицею. Перед нею був вузенький тротуарчик, але його розділили навпіл, вмостивши на тій половинці, що під стінкою, велодоріжку. Як тепер пішоходи з велосипедистами розминуться? Питання риторичне... Та й це ще не все. “Велобудівничі” так завзято працювали, що... підрили ту підпірну стінку, і від неї почало відпадати кам’яне облицювання. Та мало того — сама стінка почала хилитися! Не дай Боже, ця багатотонна споруда впаде!

Голова Франківської рай­адміністрації Руслан Кандибор у розмові з кореспондентом “ВЗ” запевнив, що аварії не станеться. Він підтвердив, що ця підпірна стінка справді в поганому технічному стані, але ще витримає до наступного року, коли її планують відремонтувати. “Цього року ми робити її не будемо, а наступного плануємо повністю всю перекласти, — сказав голова району. — Будемо просити виділити кошти з міського бюджету, щоб провести роботи з укріплення. Стінка ще витримає. Вона в такому стані вже кілька років, але зараз, коли прокладали велодоріжку, почистили біля стінки, то вона почала гірше виглядати...”.

Але на всяк випадок застерігаємо мешканців триматися подалі від цієї споруди...