Передплата 2024 «Добра кухня»

Невже гроші на туалетному папері друкують?!

50 тисяч гігієнічних рулонів Нацбанку не вистачило. Цьогоріч 110 тисячами затарився

Знаєте, у скільки обходяться бюджету чисті «сідалища» співробітників Нацбанку? Ледь не у півмільйона гривень на рік. Причому споживають туалетний папір в НБУ такими партіями, що підтирати слонів у зоопарку дешевше обійшлося б. Тисячі кілометрів гігієнічної целюлози, яку замовили для банкірських сідниць торік, виявилося замало. Цьогоріч закупи удвічі збільшили.

Кишково-шлункові ТРАКТИ у «нацбанківців», як і фінансово-економічна ситуація в країні, стабільністю не вирізняються. То в економному режимі працюють (он, торік «напрацювали» відходів лише на 50 тисяч рулонів туалетного паперу, а це у півтора раза менше, ніж 2011-го), а то раптом так їх прориває, що мало не здасться. Цьогоріч, як ніколи: наче «швидка Настя» увесь Нацбанк затероризувала.

Добре, хоч дешевший папір закупили — по 3,72 за рулон. А то разом зі своїми шлунками спорожнили б державний бюджет не на 400 тисяч гривень, а на всі 700 (торік для НБУ замовили папір по 6,24 гривні за рулон).

У Нацбанку ще двошаровою целюлозою користуються. А ось у «Нафтогазі» вже і тришарова у хід пішла, та ще й розміру XXL. Нічого дивного: хто добре їсть, той і на виході багацько видає. Судячи з продуктових закупів для «Нафтогазу», на закрепи тут не страждають. Ще б пак: у списку покупок — осетрина по 260 грн./кг, теляче філе по 168 грн./кг, ялова вирізка по 150 грн./кг...

Чи можна змусити чиновників хоча б на туалетному папері економити? Є один спосіб: вішати у VIP-туалетах папір з упізнаваними портретами. Пробну партію з президентським обличчям і написом «Відчую кожного» в Інтернеті вже рекламували. Випустити б цілу серію таких і по владних установах «розштовхати». Навряд чи у когось з «чинуш» рука піднялася б підтертися портретом Януковича або Азарова, навіть якби дуже кортіло.

Схожі новини