Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Європейському Союзі — бабай, у Митному — рай, або Що в Путіна — на думці, те у придворних глашатаїв — на язиці

Виробникам гігієнічних пакетів-«тошнотиків» давно вартує розширити асортимент своєї продукції. Випускати її не лише для авіакомпаній, а й для телеглядачів. А то від пропаганди на «пригодованих» російських телеканалах блювотні маси так і підкочуються до горла. Тут «тошнотик» у сам раз згодився б. А для перегляду окремих «рашівських» програм — і не один.

Цього тижня першість у «блювотному» хіт-параді виборов ведучий «Вестей недели» на телеканалі «Росія 1» Дмитро Кисельов. Цей придворний глашатай з претензіями на високу журналістику такий сюжет про останню зустріч Януковича і Путіна забабахав, що В.В.П. з раттю, мабуть, усю Кремлівську стіну від задоволення заслинили. Поверх своєї ж піни, яка аж пре від злості через те, що, як не клює двоголовий орел Київ у тім’ячко, а втягнути Україну у Митний союз не вдається.

Візит Януковича підвернувся як інформаційний привід, в який і загорнули кисельовську проповідь про підступний ЄС і «божественний» Митний союз. Європа для України, мовляв, — як зашморг, а шведська сім’я з Росією, Білоруссю та Казахстаном — рай. І чим більша глибина інтеграції у Митний союз, тим відчутніша насолода. Тільки не уточнив «проповідник» Кисельов, що найглибше проникнення забезпечує поза «раком». Зате у подробицях розповів кремлівську байку про те, як «матросять» Україну в Євросоюзі. «Угода про асоціацію — мутна історія, в якій Брюссель отримує важелі тиску особисто на Віктора Федоровича. Але Януковичу це навіщо? З Росією розплюється, а в Європі знайде собі начальників? — порскав словесним поносом Кисельов. — Якщо це зробить українського лідера щасливим — будь ласка. Але щось не дуже схоже».

Далі телепропаганда на сьомому киселі докотилася до питання про зону вільної торгівлі з ЄС. І тут Кисельова понесло. «Економіка України розвалиться. Такі галузі, як авіація і космос, зникнуть. Сільське господарство буде вбито — не витримає конкуренції з європейськими фермерами. Зона вільної торгівлі з ЄС — це пряма здача країни, її розорення. Уряд України просто не говорить про це своєму народові», — віщав Кисельов.

Чи не у псевдознахарів і екстрасенсів цей кремлівський глашатай, бува, вчився? А то дуже вже почерк схожий: вам пороблено, треба знімати прокляття, а то буде вам — смерть. Прокляття — Європейський Союз, а чарівне зілля від нього — Митний. Тільки чим закінчуються рятівні сеанси названих «чудотворців», давно відомо. Краще хай вже Україна від європейських вроків розквітає, ніж від російського ладану чахне...

«Янукович, як ошпарений, навіть не залишившись на запланований нічліг, під ранок полетів додому. Справи у нього — кепські, лякають уже всюди — і з Заходу, і зі Сходу. А можливості у Києва достойно зробити гідний вибір усе менше», — завершив свій спіч Кисельов. Та тільки у поспішному ретируванні Януковича більше гідності, ніж у кисельовському «лобизанні».

Схожі новини