Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи збудеться страшний сон путіна?

Був в Україні певний період, коли відбувалась дискусія щодо нейтрального статусу України, але це вже в минулому. Переважна більшість українців зараз виступає за приєднання своєї країни до Північноатлантичного Альянсу

Колаж ілюстративний з сайту Варта1
Колаж ілюстративний з сайту Варта1

Українці сприймають зараз НАТО як єдину гарантію своєї безпеки. Інших гарантій немає. Повномасштабна війна росії проти України багато що змінила. Знищила усі міжнародні гарантії, на яких був побудований світ після другої світової війни. В таких умовах і НАТО теж повинно певною мірою трансформуватись та відповідати сучасним викликам.

За ці півтора року війни члени Альянсу переконались, що Україна надійний форпост миру і стабільності на східному фланзі НАТО. Тому тепер для багатьох навіть видається дивною сама дискусія, чи приймати Україну в члени НАТО на саміті у Вільнюсі? Існує абсолютно справедливе переконання, що зволікання з прийняттям України тільки заохочує путіна до продовження війни. Ця нікому не потрібна дискусія залишає шанси путіну на те, що йому вдасться відтермінувати прийом України в НАТО.

Але є абсолютна впевненість у тому, що члени Альянсу це розуміють, і що НАТО потрібно Україні так само, як і Україна НАТО. Довгий час путін, мабуть, вважав, що його найстрашнішим сном буде прийняття України в НАТО, але після горя і страждань, які він спричинив українському народу — це буде не найстрашнішим сном. За усі свої злодіяння путіна чекає не страшний сон, а максимально жорстке покарання, яке йому визначить суд. Після масштабної екологічної катастрофи, яку спричинив путін, віддавши наказ про знищення греблі і Каховської ГЕС, людство ще на один крок наблизилось до світової війни.

Формально ця світова війна розпочалася ще 24 лютого 2022 року, але поки що вона не вийшла за межі України. Саме тому переважна більшість населення планети сподівається, що ця війна їх не зачепить. Мешканці Хіросіми і Нагасакі теж вважали, що на їх життя не вплине друга світова війна. Вплинула. За декілька хвилин були знищенні два великих міста, загинули сотні тисяч мирних людей. Мені випала можливість побувати у Нагасакі, де була підірвана найбільша на той час ядерна бомба, її потужність була 21 кілотонна. Був у музеї цієї жахливої трагедії. Але зараз місто повністю відновилось і живе своїм звичайним життям. Єдине, що нагадує про цю трагедію — великі дзвони, в які вдаряють щорічно в день трагедії.

Переважна більшість експертів, аналітиків теж вважала, що тільки божевільна людина може віддати наказ на знищення греблі Каховської ГЕС.
Така людина знайшлась. Це — путін.

Майже щоденно українські міста і села за наказом путіна обстрілюють, зокрема, крилатими ракетами X-55, або оперативно-тактичними ракетами «Іскандер», що мають можливість бути носіями зарядів тактичної ядерної зброї. Потужність цих зарядів точно ніхто не знає, оскільки тактичну ядерну зброю ніхто ніколи не контролював. Але за деякими оцінками, потужність тактичної ядерної боєголовки на цих носіях може бути в багато разів більша, ніж потужність атомної бомби, скинутої на Хіросіму чи Нагасакі. До речі, ніхто не знає і не може знати, яка бойова частина приєднана до цих ракет, що майже щодня тероризують українців. Про це можна дізнатись тільки після підриву цієї боєголовки.

Нас постійно запевняють, що повністю і щохвилинно здійснюється моніторинг ядерної зброї рф, але при цьому у НАТО є план заходів у разі застосування путіним тактичної ядерної зброї в Україні.

Тобто ніхто, в тому числі і НАТО, не виключає її використання.

На що нам сподіватись? Вже майже увесь український Донбас знищений, перетворений у руїни. Тепер зруйновані унікальна екологічна природна система на півдні та сотні тисяч гектарів найкращих плодородних земель, сільськогосподарських угідь. Щоденно ворог знищує інфраструктуру наших міст та сіл, і найголовніше — гине велика кількість українців. У разі застосування тактичної ядерної зброї, Україна буде майже не придатна для проживання. Зараз у нас лише територія навколо Чорнобильської АЕС не придатна для проживання, а може стати так, що майже уся Україна перетвориться в зону стихійного лиха.

Чи може путін здійснити такий божевільний крок? Може.

Можливо, декому важко в це повірити, але переважна більшість населення росії палко підтримає ці дії путіна. Вони ненавидять увесь світ і будуть тільки раді, якщо путін зважиться на застосування ядерної зброї, і не тільки по Україні, а ще більша радість буде, якщо по США!
Що може врятувати ситуацію і зупинити путіна у застосуванні ядерної зброї?

На даний час тільки рішення НАТО на саміті у Вільнюсі про прийняття України повноправним членом Альянсу. Щоб не було зайвих дискусій, є одне застереження — рішення про прийом України в члени НАТО набуде чинності в повному обсязі з моменту підписання, за виключенням статті 5 Статуту. Вона набере чинності після нашої перемоги в українсько-російській війні.

Окремим пунктом рішень Вільнюського саміту може бути зазначено, що члени НАТО мають право на двосторонніх умовах на прохання України ввести свої військові контингенти для надання Україні допомоги. Крім того, зважаючи на те, що Україна несе основний тягар, як східний форпост НАТО, з російською агресією, необхідно прийняти колективне рішення про значно більший обсяг військової допомоги Україні. Зняти будь-які обмеження у поставках Україні новітньої зброї. Багато хто у світі, в тому числі і лідери країн НАТО, часто порівнюють за своїм характером і масштабами повномасштабну війну путіна проти України з Другою світовою війною. Зараз вже для усіх стало зрозумілим, що це абсолютно співставні події. Але нагадаймо країнам НАТО, яку допомогу по Ленд-лізу отримав радянський союз тільки від США. Порівняйте з тією допомогою, що зараз отримує Україна. Отже, яку допомогу надали США. Для порівняння тільки деякі цифри.

Наприклад, було поставлено 427 284 армійських вантажних автомобілів — Студебекерів і Доджів. Крім того, 50 501 джипів «Вілліс», 595 кораблів, з яких — 28 фрегатів, 108 підводних човнів, 77 тральщиків, 3 криголами, 202 торпедних катери, 140 протичовнових катерів. Тягачів і бронетранспортерів — 13 303, більше 10 000 танків, армійських мотоциклів — 35 041, технічних машин для укладки залізничної колії - 8089, 1981 локомотивів залізничних, 11 135 залізничних вагонів, 136 000 тонн вибухівки, 3 820 906 тонн продовольства, 25 410 008 тонн нафти, 2 317 694 тонн сталі, 50 413 тонн шкіри, 15 010 990 пар шкіряного взуття, 4952 винищувачі Аерокобра і 2410 винищувачів Кінгкобра, а всього винищувачів п’яти моделей — 9681, бомбардувальників А-20 — 2771, Б-25 — 861, 423 197 — польових телефонних апаратів, 69 000 000 квадратних метрів вовняних тканин, 3 700 000 автомобільних шин, 8218 зенітних гармат, 5815 протитанкових гармат, 8700 артилерійських тракторів, 473 000 000 артилерійських снарядів.

Крім цього, сотні тисяч тонн міді, цинку, свинцю, нікелю, марганцевої руди і багато усього іншого. Це лише частина тієї допомоги, яка надійшла тільки від США. Розмір і характер цієї допомоги вражає. А крім США, допомогу надавали також і багато інших країн, зокрема Велика Британія. Хіба міг радянський союз перемогти Гітлера без цієї допомоги?

Ми безмежно вдячні перш за все — США та іншим членам НАТО й антипутінської коаліції. Без їхньої допомоги нам було б дуже важко вистояти у цій війні. Але зараз для усіх повинно бути абсолютно зрозуміло, що Україна не тільки захищає свою незалежність, але й Європейський континент від російської агресії.

Ми повинні чітко усвідомити, що російський імперіалізм нікуди не подівся. Яку б ця країна не мала назву, головною її особливістю була і є жадоба війни.

путін нічим особливим не відрізняється від большевиків-ленінців, які в результаті заколоту скинули царя, чи від комуністів-сталіністів, для яких головним змістом їхньої влади завжди була і залишається світова гегемонії. Не може жити «русскій правитель» без війни. Це генетична потреба. «Російське населення» привчено до того, що людина народжується для того, щоб воювати і померти за «матушку» расєю.

путін на початку своєї кар'єри прикидався демократичним керівником нової росії, але потім повернувся до звичної риторики російської влади. Придушення незгодних і підготовка до чергової війни та відродження нової російської імперії, в якій він буде вічним правителем. путіна може зупинити тільки сила.

Такою силою у сучасному світі є лише НАТО. Скільки б країни НАТО не намагалися уникнути прямого зіткнення з путіним на полі бою, такі сподівання є марними. Зіткнення путіна і НАТО — неминуче.

Зараз сотні тисяч українців героїчно стримують агресора і не допускають розширення агресії на інші території.

Країни НАТО, їх керівники і народи повинні зрозуміти, що їх добробут повністю залежить від здатності українців перемогти всесвітнє зло — путіна.
Для цього необхідно невідкладно направити в Україну максимально можливі обсяги новітньої зброї, завдяки якій і буде переможно завершена війна. Україні потрібні крила, можливо, навіть більш сучасні літаки — літаки п’ятого покоління, ніж літаки четвертого покоління, поставки яких багато місяців обговорюються. Впевнений у тому, що українські пілоти швидко опанують F-35 чи F- 22.

Нам потрібна сучасна авіація і сучасні засоби ППО і ПРО. Це значно пришвидшить нашу перемогу.

Це буде наша спільна перемога!

До саміту багато що може змінитись, але незмінним залишиться наше бажання бути серед країн-членів Альянсу. Багато що в цьому питанні буде залежати від позиції США і особисто президента США Джо Байдена, який у найтяжчі дні ворожого наступу проявив себе як дійсно світовий лідер і щирий прихильник демократії та справедливості.

Будемо сподіватися, що і в цьому питанні президент Джо Байден буде таким же послідовним і справедливим та зможе переконати Альянс у необхідності прийняти Україну повноправним членом НАТО.

Схожі новини