Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові госпіталізовано ще трьох гірників шахти "Степова"

У Львові до лікарні №8 госпіталізовано ще трьох гірників шахти "Степова", де стався вибух з обваленням породи.

Як повідомили у департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА, загалом кількість гірників, які перебувають на лікуванні у цьому медзакладі, збільшилася до 23 осіб.

"Стан 9 пацієнтів — важкий, 14 — середньої тяжкості", - зазначили у ЛОДА.

Постраждалі гірники розповіли про вибух на шахті «Степова»

21 гірник потрапив до лікарні після вибуху 2 березня на шахті «Степова» на Львівщині.

У всіх травми та опіки. На щастя, загрози їхньому життю немає. Першу допомогу шахтарям надали у районній лікарні і одразу ж усіх реанімобілями доправили в опіковий центр 8-ї лікарні Львова, передає Захід.нет.

Обпечені і шоковані шахтарі досі не оговтались від пережитого. Усі кажуть, що вибух пролунав геть несподівано.

«Ні з того, ні з сього вибух і все. Потім другий вибух. Два підряд. Якби був один, то може би не було так страшно, бо другий був гарячий, — розповів шахтар Олег. — Ніяких аварійних ситуацій не було. Потихеньку все йшло. Ми якраз закінчували лаву. Все як завжди. Напевно, десь газ найшов собі місце та й врізав».

У всіх постраждалих є опіки. Ураження тіла від 2 до 25%. Шістьох пацієнтів оцінюють як важких, але стабільних.

«Тому що є дихальні розлади, є проблеми з дихальними шляхами і є в них площа опіків більше 10% поверхні тіла. Таких пацієнтів, які мали б загрозу життя, немає. Але ми боїмося ускладнень, тому що всі вони були у закритому приміщенні. Був об’ємний вибух і навіть у тих, хто був далеко від епіцентру, все одно є ураження дихальних шляхів», — повідомив завідувач опікового центру 8-ї лікарні Львова Василь Савчин.

Також, за словами лікарів, постраждалі потребують психологічної реабілітації. Не так через свої травми, як через те, що на їхніх очах загинули друзі і співробітники.

«Друг казав: о, чотири дні буду відпочивати… І так помер… Такий Вася. Кажу, ти вже тепер будеш вічно віддихати. Вже все… Вибух був дуже сильний. Навіть респіратори повигоряли. Все повністю», — говорить шахтар Сергій Бутрей.

Аби загоїти і психологічні, і фізичні рани, потрібен час. Наразі операцій жоден постраждалий не потребує. На лікування постраждалих Кабмін виділив по 75 тис. грн кожному.

З'явилися нові дані про кількість потерілих на шахті на Львівщині

Число шпиталізованих зросло до 21, шестеро гірників у важкому стані.

Під час вибуху на шахті №10 "Степова", що у Львівській області, вісім гірників загинули, а число шпиталізованих зросло до 21, передає УТ.

У потерпілих — опіки від 10 до 40 відсотків площі шкіри. Зараз поранених перевозять у Львівську міську лікарню.

За словами керівника обласного департаменту охорони здоров’я Ірини Микичак, шестеро гірників у важкому стані, і їм надають медичну допомогу у Львові.

Усіх гірників підняли на поверхню

За даними міської влади, з шахти витягли 50 людей.

Усіх гірників, які опинилися під завалами внаслідок обвалу шахти на Львівщині, вже дістали на поверхню. Про це ZAXID.NET повідомив перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко.

"З шахти витягнули усіх 50 людей. Є 8 жертв, 12 госпіталізовані у Червоноградську міську лікарню. На місце приїхали швидкі бригади Червонограда та Соснівки", — розповів Дмитро Балко.

За фактом вибуху на шахті прокуратура зареєструвала кримінальне провадження про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

"Сьогодні, 2 березня, близько 13.00 надійшло повідомлення про вибух на глибині 550 м у 119 штреку на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля", внаслідок чого 8 гірників загинули ще 6 осіб отримали тяжкі травми. За даним фактом за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури Сокальським відділенням поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою)", - йдеться у повідомленні.

Подальше досудове розслідування прокуратурою Львівської області доручено проводити слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

У прокуратурі поінформували, що наразі створено групу слідчих та групу процесуальних керівників. Найближчим часом слідчими буде винесено постанови на призначення відповідних експертиз з метою встановлення дійсних обставин трагедії, причин та умов, що призвели до її виникнення, а також встановлено винних осіб.

Зросла кількість загиблих на львівській шахті

У результаті вибуху 10 гірників загинули, ще двоє перебувають у важкому стані.

Під час вибуху на шахті №10 "Степова", що у Львівській області, загинули 10 шахтарів, двоє перебувають у важкому стані. Про це Дивись інфо повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«На сьогоднішній момент відомо, що 10 гірників загинули, ще двоє перебувають у важкому стані. Зараз на Львівщину терміново вилітають прем’єр-міністр Володимир Гройсман та міністр палива та енергетики Ігор Насалик», — повідомив Михайло Волинець.

Щодо причин трагедії він додав, що стався вибух метану та обвал породи.

Гройсман, Насалик і Чечоткін терміново вилітають на Львівщину

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман скасовує всі заплановані на сьогодні заходи й терміново вилітає на Львівщину, де сталася трагедія на шахті.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар Глави уряду Дмитро Столярчук.

“Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман скасував заплановані на сьогодні заходи і вилітає до Львівської області, де у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи”, - зазначив Столярчук.

Крім того, разом із Прем’єр-міністром у Львівську області вилітають міністр енергетики Ігор Насалик, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Також Столярчук зауважив, що було створено оперативний штаб для координації дій відповідних служб.

На Львівщині стався вибух на шахті - багато загиблих та поранених

На шахті у Сокальскому районі Львівщини сталася аварія, внаслідок якої загинули 8 гірників.

Про факт аварії повідомив на своїй сторінці в Facebook прес-секретар президента України Святослав Цеголко, а про кількість жертв прес-служба ДСНС, передає УП.

За словами Цеголка про аварію президентові повідомили глава Львівської ОДА і керівник ДСНС.

"Тривають аварійно-рятувальні роботи, створено координаційний штаб", - написав він.

Згідно із повідомленням ДСНС о 12:46 у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 "Степова" ВАТ "ЛьвівВугілля" на горизонті 550 м., в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

"На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 гірників з травмами піднято на поверхню. Доля 20 гірників залишається невідомою. Причина обрушення встановлюється", - сказано у повідомленні.

Вказується, що до проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Міненерговугілля та ДСНС.

"Загалом залучено 38 чоловік та 9 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 4 особи та 13 одиниць техніки", - повідомляє відомство.

Схожі новини