Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко передав на озброєння ВМС два катери

  • 03.07.2016, 14:41
  • 1 870

Президент передав ВМС України два нові вітчизняні броньовані артилерійські катери.

Про це він сказав в Одесі під час виступу на урочистих заходах до Дня ВМС, - повідомляє Укрінформ.

"Символічно, що саме сьогодні до складу Військово-Морських Сил України увійдуть два броньовані артилерійських катери, які передаються на бойове випробування для постановки на озброєння. Вони швидкісні, непомітні, розроблені українцями", - сказав Глава держави.

"Наступні серійні артилерійські десантні катери вже закладені на вітчизняних суднобудівних заводах і незабаром увійдуть до бойового складу флоту. У перспективі - добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями і судами, необхідних типів,ударними ракетними комплексами, введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака", - наголосиа Порошенко.

Кримські моряки отримають житло

Президент України Петро Порошенко в Одесі, заслухав доповідь командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ігоря Воронченко з концепції розвитку ВМС.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Заходи, що вживаються Кабінетом Міністрів, Міністерством оборони та Генеральним штабом поки не задовольняють потреби всебічного забезпечення Військово-Морських Сил України", - підкреслив глава держави.

Президент схвалив рішення начальника Генерального штабу Віктора Муженко та Міністра оборони Степана Полторак по пріоритетності фінансування ВМС.

Порошенко також акцентував увагу на невирішеність питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей і доручив міністру оборони прискорити вирішення питання забезпечення житлом моряків, які вийшли з Криму.

"Заселення військових моряків, які продовжують йти бойовим шляхом, в нові квартири - це правильне ставлення держави до своїх захисників", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак привітав військових моряків з Днем ВМС України і заявив, що в цьому році виділено 100 мільйонів гривень на будівництво штабу ВМС України.

Джерело: comments.ua

Порошенко: "Україна втратила 70% корабельного складу через анексію Криму"

Українські Військово-морські сили втратили близько 70% корабельного складу внаслідок російської агресії та окупації Криму в 2014 році.

Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи з нагоди Дня ВМС України, передає УНІАН.

«В результаті окупації 2014 року Російською Федерацією Кримського півострова Україна втратила близько 70% корабельного складу. Більшість наявних кораблів та катерів зараз потребують ремонту та модернізації», — сказав президент.

За його словами, за час незалежності Україна «спромоглася добудувати лише чотири кораблі ще радянської закладки».

«Символічно, що саме сьогодні до складу ВМС України увійдуть два броньових артилерійських катери, які передаються на бойове випробування для постановки на озброєння», — анонсував Порошенко.

Схожі новини