Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові заснували кластер транспорту та логістики

  • 26.03.2024, 13:30
  • 302

Четверо підприємців об'єдналися у кластер задля розвитку транспортно-логістичної галузі, модернізації інфраструктури регіону, підвищення конкурентоспроможності членів кластеру і реалізації інноваційних проєктів

Фото Львівської міської ради
Фото Львівської міської ради

«Приємно, що вдалося реалізувати ідею об'єднання однодумців у нашій сфері транспорту та логістики шляхом заснування такого кластеру. Команда націлена на розробку та реалізацію ефективних і корисних проєктів як для галузі так й для Львова. Щиро дякуємо за сталу підтримку Львівській міській раді та представникам профільної профтехосвіти міста», — зазначив Андрій Хавич, голова ГС «Львівський кластер транспорту та логістики».

До кластеру увійшли чотири компанії:

  1. Приватне підприємство «Львівкульттовари», засновником якого є Хавич Андрій. Підприємство має понад 15 років досвіду роботи та здійснює перевезення не тільки територією України, але й охоплює країни Європи та малої Азії.
  2. Товариство з обмеженою відповідальністю «МОЯ ТРАНСЛОГІСТИКА». Його керівник Орест Мищишин. Компанія із 20 річним досвідом роботи у наданні логістичних, складських та брокерських послуг на території України, Європи, Північної та Південної Америки.
  3. Приватне підприємство «ЛС-ТРАНС» — створене 14 років тому Левом Голинським. Основний вид діяльності - перевезення спецтранспортом, авторефрижератороми. Компанія налічує більше 60 авто.
  4. Приватне підприємство «РП ВЕСТ ТРАНС», що засноване Іваном Пашковим у 2020 році. Це молода компанія, яка стрімко розвивається. Напрямок діяльності - вантажні перевезення у міжнародному та внутрішньому сполученні.

«Розвиток кластерів у місті Львові відіграє основну роль у зміцненні його економічного потенціалу та створенні сприятливого середовища для інновацій та конкурентоспроможності. Наше завдання створити умови для співпраці між бізнесом, закладами профтехосвіти та владою. Лише такий партнерський підхід дозволить Львову використовувати свій потенціал у повному обсязі та забезпечить стійкий економічний розвиток міста», — наголосила Галина Заяць, в.о. начальника управління економіки Львівської міської ради

Львівський кластер транспорту та логістики створювали майже шість місяців за підтримки управління економіки Львівської міської ради, яке спільно з Інститутом міста здійснило стратегічну сесію та кілька бізнес-зустрічей для підприємців та закладів профтехосвіти. Тут між підприємцями та керівниками профільних профтехів міста зародилася співпраця, і вони створили спільні проєкти, задля підсилення кадрового потенціалу бізнесу та впровадження змін в освітні програми. Під час сьогоднішньої зустрічі між підприємцями кластеру та ВПУ 29 Львова підписали меморандум про співпрацю у спільній реалізації проєктів.

Схожі новини