Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Штати попередили про загрозу терактів у Франції

  • 26.03.2024, 14:30
  • 412

Посольство США у Франції попередило про підвищену загрозу терактів у країні

Фото ілюстративне із сайту ВВС
Фото ілюстративне із сайту ВВС

«Напади можуть відбуватися практично без попередження, їхньою метою є туристичні об'єкти, великі спортивні та культурні заходи, а також громадські місця, де є велика кількість цивільного населення», — йдеться у повідомленні посольства.

За словами дипломатів, після теракту 22 березня у російському підмосков'ї уряд Франції підняв свою систему оповіщення національної безпеки Vigipirate на найвищий рівень.

Відомо, що мешканці Франції можуть спостерігати підвищений рівень безпеки у громадських місцях. Йдеться про аеропорти, громадський транспорт, релігійні установи, туристичні об'єкти, а також великі спортивні об'єкти та торгові центри.

Посольство США заявило, що влада Франції відстежує терористичні загрози з боку організованих груп та радикально налаштованих осіб.

«Відвідувачам перевантажених та популярних туристичних районів слід бути особливо уважними до свого оточення. Населенню рекомендується повідомляти про будь-яку підозрілу діяльність правоохоронних органів», — наголосили в американському відомстві.

Схожі новини