Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи розуміє американський народ, яка біда підкрадається до Америки?

Зовсім недавно в останніх своїх публікаціях висловив пропозицію, в якій зазначив, що можливо, президенту України необхідно було б якнайшвидше запросити Дональда Трампа до України, щоб він пересвідчився, що Україна і українці не є ворогами ні Сполученим Штатам, ні американському народу, а є жертвами підлої агресії путіна

Фото pexels
Фото pexels

Президент США Джо Байден не злякався російської агресії і був в Україні разом з українським народом у найтяжчий період путінської агресії, можливо, і кандидат у президенти США Дональд Трамп не злякається й приїде в Україну і побачить своїми очима, до чого може призвести бездіяльність американської влади у боротьбі з агресором заради справедливого світу.

Мені приємно, що невдовзі президент Зеленський передав публічно запрошення Дональду Трампу відвідати Україну. І немає абсолютно ніякого значення чиєю порадою скористався український президент. Важливо, що він дослухається до порад українців. Той факт, що Дональд Трамп відмовився відвідати Україну ще є одним важливим фактором, що для нього важлива тільки та інформація про Україну, яку йому надають його помічники. І невідомо, де беруть цю інформацію помічники і наскільки вона є об'єктивною та справедливою.

Але факт залишається фактом. Майбутній кандидат у президенти США продовжує перебувати в атмосфері недостовірної, а, мабуть, і шкідливої інформації про Україну, про український народ, про визвольну війну, яку українці ведуть вже третій рік.

Виходячи із тих пропозицій, які Трамп публічно озвучує щодо розв’язання питання війни в Україні, можна припустити, що він знаходиться під впливом інформації, яку створюють для нього спецслужби путіна і кремлівська агентура. Дональд Трамп жорстко контролює республіканську частину Конгресу і особливо його спікера Джонсона, який, хоч і читає Біблію, постійно виглядає невпевненим, несамостійним, повністю підлеглим. Політичні амбіції Трампа мають для нього більше значення, ніж сотні тисяч убитих в Україні, зруйновані десятки великих міст і сотні інших населених пунктів, мільйони українських біженців, які рятуючи своїх дітей, розʼїхалися по усьому світу.

Він або не розуміє, або знаходиться під впливом недостовірної інформації, але нинішня ситуація в Україні багато у чому нагадує передвоєнний час, коли бездіяльність провідних країн світу, в тому числі і США, призвела до Другої світової війни, в якій загинуло близько 150 мільйонів людей. Зараз ситуація є ще більш загрозливою, оскільки путін в будь-який час може застосувати ядерну зброю, і світ охопить глобальна катастрофа, яка знищить усе живе на планеті.

Дональд Трамп, ще навіть не кандидат в президенти США, безпідставно повністю контролює Конгрес США і, діючи в інтересах новітнього фюрера путіна, блокує допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. На нього не діють будь-які аргументи авторитетних політиків чи державних діячів, хоч США, хоч будь-якої іншої країни. Можливі подальші дії, щоб змінити ставлення Трампа до війни в Україні, напевне, не будуть мати жодного ефекту. Вплив путіна на волевиявлення Трампа настільки високий, що він не дасть можливості Конгресу розблокувати допомогу Україні.
Дональд Трамп вже публічно висловив своє бачення закінчення війни в Україні, але ця його пропозиція не може бути прийнятною для українського народу. Тобто Трамп не може не розуміти, те, що пропонує путін, а він його повторює, це лише відтерміновує глобальну війну. Зараз під загрозою не тільки незалежність України, а взагалі факт існування багатомільйонного народу у центрі Європи, який путін збирається знищити, і про що публічно не раз робив заяви. Чи усвідомлює американський народ, яка страшна біда підкрадається і до Америки? Невже американцям кортить згоріти у полум'ї термоядерної війни? Чому американці спокійно ставляться до того, що значна частина Європи вже палає - війна йде повним ходом.

В період Другої світової війни американці втратили близько 420 тисяч своїх синів, братів, чоловіків; у в'єтнамській війні втрати американців становили близько 60 тисяч убитими і понад 300 тисяч пораненими. А вже зараз за більше, ніж два роки війни в Україні, російські загарбники втратили понад 450 тисяч солдатів.

З обох боків у бойових діях на фронті понад 1200 км, беруть участь більше одного мільйона солдатів, десятки тисяч бронетехніки, сотні літаків і десятки тисяч артилерійських систем усіх калібрів. путін може найближчим часом оголосити мобілізацію і залучити до війни не один мільйон військовослужбовців. Якщо ця варварська орда прорве український кордон вона вступить у реальну війну з НАТО і тоді війна та її трагічні наслідки прийдуть у кожну американську сім'ю.

путін підступний ворог усьому цивілізованому світу і перш за все — США.

Саме тому хоробрі українці поки тримають східні кордони НАТО. Десятки тисяч українців ціною свого життя боронять європейський континент від російської агресії і східні кордони НАТО від прямого бойового зіткнення з путінською ордою. Але можливості українців вже на межі.

Відсутність допомоги США може призвести до катастрофи. Американський народ, можливо, про це все не знає і не має об'єктивної і правдивої інформації. Вже третій рік десятки мільйонів українців кожний день знаходяться під ракетно-бомбовими ударами, знищується усе: люди, інфраструктура, житло, природне середовище. Американці повинні це все побачити і зрозуміти, що війна дуже швидко може прийти і в їх родини.
Американська демократія побудована таким чином, що будь-яка посадова особа є підзвітною своїм виборцям. Саме тому Трамп може продовжувати зневажати усі звернення і прохання американської влади і світових лідерів, але ігнорувати, а тим більше зневажати американських виборців Дональд Трамп не зможе. Це буде для нього катастрофа. Але своєю відданістю путіну він наближає світ до прірви, і це американці повинні знати, а потім робити висновки.

Свого часу, в період колосальної міжнародної напруженості, розумні люди, як в США, так і в СРСР придумали прекрасний канал спілкування між народами США і СРСР шляхом проведення декількох потужних телемостів між американськими і радянськими містами. Це був колосальний прорив у спілкуванні між людьми. І, зокрема, американці з’ясували, не тільки, що в «СРСР не було сексу», а й те, що ми багато у чому однакові. І в Україні, і в США та інших країнах є велика кількість талановитих молодих людей, яким ще довго жити на цій планеті. І було б абсолютно своєчасно і необхідно організувати телеміст між Україною і США, не між чиновниками, політиками чи урядовцями, а простими людьми як в США, так і Україні.

Головна мета цього марафону — зближення наших народів. Ми повинні краще одне одного знати, нашу історію, культуру і багато іншого. Американський народ повинен відкрити для себе Україну — велику, потужну, красиву. Країну, яка дала світу багатьох видатних людей, якими пишаються, в тому числі і в США. Країна, вихідці з якої створили найбільш значні досягнення в науці і техніці, країна, яка є найбільшою за територією у Європі і яка має тисячолітню історію. Багато американців не те, що не знають, а навіть не підозрюють, що є багато людей, якими пишаються в Штатах і які є їх гордістю, але які за походженням є українцями. Американцям треба відкрити усі наші історичні, технічні, наукові і культурні надбання. Мало хто в США знає, що переважна кількість найбільш потужних міжконтинентальних балістичних ракет була розташована на території України, їх сумарний залп міг знищити не тільки Нью-Йорк чи Чикаго, а багаторазово усе на планеті, і що підлітний час до США становив приблизно 35 хвилин.

Але Україна добровільно позбулася третього за потужністю ядерного арсеналу, і тепер на території України немає зброї, яка могла загрожувати життю в США. Американці далеко не усі знають, що Україна повірила гарантіям безпеки, в тому числі і США, та добровільно відмовилась не тільки від ядерної зброї, але й стратегічної авіації.

А тепер Дональд Трамп блокує допомогу Україні, в той час, коли на Україну здійснено агресію.

Все це переважна більшість американців не знає, що основним видом американських стратегічних ядерних сил є балістична ракета для запуску з підводних човнів «Трайдент» (Trident), яка в перекладі на українську мову має назву «Тризуб», тобто це назва малого державного герба України, який має тисячолітню історію ще з часів Київської Русі. Це є підтвердженням того, що одним із розробників цієї потужної балістичної ракети є українець.

Хочеться сподіватись, що цю ідею підхоплять талановиті українці і американці, яким не байдуже майбутнє нашої планети і представники великого бізнесу, без яких реалізувати її неможливо.

Головне, щоб це було здійснено без участі державних структур і політиків, як в Україні, так і в США. І без будь-якого впливу на виборчий процес у США.

Для нас, українців, немає значення, хто буде президентом США — це право американських виборців. Для нас важливо, щоб не президент США був другом України, а американський народ став щирим другом українського народу.

Телеміст між Україною і США відкриє американцям Україну, переважна більшість з них є щирими людьми, які усе своє життя живуть за Божими заповідями і попри релігійний плюралізм, усі вони є справедливими, завжди щиро співчувають та допомагають тим людям і народам, які потребують співчуття.

Схожі новини