Передплата 2024 ВЗ

Міністр оборони Італії проти західних військ в Україні

  • 10.03.2024, 15:55
  • 425

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що введення військ НАТО в Україну означатиме «крок до односторонньої ескалації, яка зітре шлях до дипломатії»

Фото ілюстративне із сайту УП
Фото ілюстративне із сайту УП

«Франція і Польща можуть говорити від себе, а не від імені НАТО, яке від початку формально і добровільно залишалося поза війною в Україні. Ввести війська до України означає зробити крок до односторонньої ескалації, яка зітре шлях до дипломатії. Немає сенсу наводити такий аргумент зараз після двох років війни», — заявив Крозетто.

Він наголосив, що перетворення рф на військову економіку робить її більш оснащеною та гнучкою, ніж НАТО у військовому виробництві.

За словами міністра, заяви України щодо повільного постачання зброї з Заходу є не безпідставними.

«Захід виявив, що має набагато менші виробничі потужності, ніж рф, і йому потрібен час, щоб змінити тенденцію. Щодо боєприпасів, то за рік ми вийшли на рівень виробництва, який може допомогти Україні, але все ж нижчий за російський», — вважає Крозетто.

Голова оборонного відомства Італії вважає, що Захід повинен надати Україні всю можливу підтримку, але не виключати інший можливий спосіб вирішення конфлікту, «активізуючи дипломатичні канали з більшою силою та наполегливістю».

Схожі новини