Передплата 2024 ВЗ

Нуланд подає у відставку

  • 05.03.2024, 19:50
  • 669

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд планує піти із Державного департаменту

Вікторія Нуланд. Фото UAINFO
Вікторія Нуланд. Фото UAINFO

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, яку опублікував Держдеп.

«Вікторія Нуланд повідомила мене, що має намір піти у відставку найближчими тижнями з посади заступника держсекретаря з політичних питань — ролі, в якій вона уособлювала прагнення президента Байдена повернути дипломатію в центр нашої зовнішньої політики та відновити глобальне лідерство Америки у вирішальний час для нашої країни й світу», — зазначив він.

Блінкен повідомив, що він та президент США Джо Байден попросили заступника держсекретаря з питань управління Джона Басса виконувати обов’язки Нуланд, доки їй не затвердять заміну.

За його словами, посада, яку залишає посадовиця, завершує три з половиною десятиліття її «видатної державної служби» під керівництвом шести президентів та десяти державних секретарів.

«Цей досвід озброїв Вікторію енциклопедичними знаннями щодо багатьох питань та регіонів, а також неперевершеною здатністю володіти повним інструментарієм американської дипломатії для просування наших інтересів та цінностей», — додав Блінкен.

Він зауважив, що саме лідерство Нуланд щодо України дипломати та студенти, які вивчають зовнішню політику, будуть вивчати ще багато років.

«Її зусилля були незамінними у протистоянні повномасштабному вторгненню Путіна в Україну, формуванні глобальної коаліції для забезпечення його стратегічної поразки, а також у допомозі Україні наблизити той день, коли вона зможе міцно стояти на власних ногах — демократично, економічно та у військовому плані», — йдеться у заяві.

Схожі новини