Передплата 2024 «Добрий господар»

«Чому такий низький відсоток валідацій? Бо пасажири не хочуть платити в обласних маршрутках карткою»

40% автобусів на Львівщині не готові до безготівкових оплат

Фото: LvivMedia
Фото: LvivMedia

40% автобусів на Львівщині не готові до безготівкових оплат, бо валідатори працюють «символічно», оскільки водій не ввів в базу свої дані електронного ключа по маршруту. Станом на 5 березня валідатори встановлені у 939 автобусах. Не всі автобуси, на яких встановлено обладнання щодня виходять на маршрути, бо є резервні транспортні засоби. З усіх встановлених валідаторів виїжджають у рейс приблизно 81% маршруток.

Про це повідомляє представник інвестора з впровадження е-квитка у Львівській області, київська компанія Smart Tiket Technology.

«Електронний квиток працює в автобусах Львівської області лише три місяці і не можна сказати, що проєкт провалений, — сказав у коментарі для „ВЗ“ директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський. — Я б сказав, що це стабілізаційний період, коли інвестор усуває певні технічні недоліки. Чому такий низький відсоток валідацій? Бо пасажири не хочуть платити в обласних маршрутках карткою, особливо старше покоління. Для них це нові технології і не можемо їх змусити до електронного розрахунку в автобусах. Найкраще банківською карткою розраховуються пасажири маршруток у Львівському районі. Технології йдуть вперед і рано чи пізно в нас таки буде безготівкова оплата. Зараз не має випадків, коли водії спеціально не вмикають валідатори в маршрутках. У січня ми провели з такими водіями певну роботу».

За словами Ореста Шуліковського, зараз перевізники виправляють технічні нюанси е-квитка: особистий кабінет водія, як друкувати чеки вкінці зміни. «Зараз йде процес вдосконалення системи, — продовжує думку мій співрозмовник. — Наприклад, маємо статистику за минулий тиждень, на вихідні — 75% працюючих валідаторів з відкритими змінами».

Схожі новини